Sunrise 7500F sistem için soğutucu önerisi

bozelma01

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben bu sistemi almayı düşünüyorum işlemci stok soğutucu ile çok ısınıyormuş, kasanın yükseltme seçeneklerinden hangi soğutucuyu almamı önerirsiniz?

Haci kuzene aldırdım 5 7500F RX 7700XT sistem aynı şekilde diyordum hava tipi alalım diye Max 60 oluyor hemen 55'lere düşüyor haberin olsun.

Merhaba ben bu sistemi almayı düşünüyorum işlemci stok soğutucu ile çok ısınıyormuş, kasanın yükseltme seçeneklerinden hangi soğutucuyu almamı önerirsiniz?

İşlemci ısınıyor fakat o kadar da takma kafana oyunlarda sorun çıkaracak bir sıcaklığa ulaşmıyor. Onun yerine RAM'lerin çift kanal olması için yanına 8 ya da 16 GB'lık versiyonundan bir tane daha al tak.

İşlemci ısınıyor fakat o kadar da takma kafana oyunlarda sorun çıkaracak bir sıcaklığa ulaşmıyor. Onun yerine RAM'lerin çift kanal olması için yanına 8 ya da 16 GB'lık versiyonundan bir tane daha al tak.
DDR5 için çift kanal muhabbeti yok her modül kendi içinde iki adet kanaldan veri işlediği için tek modül kalsa da aynı şey. Ayrıca işlemci özellikle ağır kullanımlarda throttle yer, tam performans alamazsınız kısacası. Soğutucu almanın amacı tabii ki ısıyı düşürmek fakat böyle işlemcilere tavsiye etmemizin yegane nedeni performans kaybını engellemek.
Özelleştirme kısmındaki ilk soğutucuyu seçebilirsiniz işinizi görür.

DDR5 için çift kanal muhabbeti yok her modül kendi içinde iki adet kanaldan veri işlediği için tek modül kalsa da aynı şey. Ayrıca işlemci özellikle ağır kullanımlarda throttle yer, tam performans alamazsınız kısacası. Soğutucu almanın amacı tabii ki ısıyı düşürmek fakat böyle işlemcilere tavsiye etmemizin yegane nedeni performans kaybını engellemek.
Özelleştirme kısmındaki ilk soğutucuyu seçebilirsiniz işinizi görür.

Bu dediğin olay sadece AMD için geçerliyse bilmiyorum fakat bir videoda Intel DDR5 için yapılan testte her oyunda olmasa da çoğu oyunda bariz performans artışı gösteriyor.

Kafaya takılacak bir sorun bu. İşlemci throttle yer ağır yüklerde. Performansı düşer. DDR5'de de çift kanal RAM olması bir şeyi ifade etmez. Soğutma lazım o işlemciye.

Bu dediğin olay sadece AMD için geçerliyse bilmiyorum fakat bir videoda Intel DDR5 için yapılan testte her oyunda olmasa da çoğu oyunda bariz performans artışı gösteriyor.
DDR4'teki gibi değil. Her DDR5 RAM 2x32 veriyoluna sahip, öte yandan her DDR4 1x64 veriyoluna sahip. DDR4'te dual-channel'in amacı 2x64 veriyoluna ulaşmak için ama zaten DDR5 tek modül içerisinde 2 tane veriyoluna sahip o yüzden fark DDR4'teki kadar uçuk değil sadece minimal.

Hayır, değil. Hangi testler onlar?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Intel tarafında testler burada ve her oyunda olmasa da ve bazı oyunlarda garip bir şekilde Dual channel daha az performans versede ortalamada Dual channelin verdiği performans azımsanamayacak derecede.
Bu durumda ortalama bir oyunda 70 derecede çalışacak olan işlemciyi 50 derece yapıp performans artışı almamaktansa, yanına bir tane daha RAM alırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı