Sunucularda neden DDR3 bellek kullanılıyor?

Makaleler
1
Az önce bir konu hakkında araştırma yaparken bir şey fark ettim. Türk firmalarında oyun sunucuları, VDS'ler falan çoğu DDR3 RAM'ler kullanıyordu. İşlemcilerinin de 2010-2011 yılında çıkan işlemciler olduğunu fark ettim. Bu durum neden böyle? DDR3 1333MHz RAM'ler günümüz için düşük değil mi?

Sunucularda zaten çoğunlukla ECC bellek kullanılır. Sunucunun amacı da zaten oyun değildir. Aktarım sağlamak.

Genelde Web hosting serverlarındaki işlemci ve RAM'lerin yüksek performans sunmasına gerek yoktur. Bunlar daha çok, uzun ömürlü ve stabil çalışmak üzere tasarlanmış donanımlardır. Yani basit bir site için bir hosting aldığınız zaman o eski CPU'nun bile belki 4'te 1'ini kullanıyorsunuz fazlasıyla yetiyor.

Az önce bir konu hakkında araştırma yaparken bir şey fark ettim. Türk firmalarında oyun sunucuları, VDS'ler falan çoğu DDR3 RAM'ler kullanıyordu. İşlemcilerinin de 2010-2011 yılında çıkan işlemciler olduğunu fark ettim. Bu durum neden böyle? DDR3 1333MHz RAM'ler günümüz için düşük değil mi?

Selam, bir işletme sahibi olarak yazıyorum. Eski işlemcilerin donanım maliyetleri uygun olduğu için ve bununla beraber müşteri adayların çoğu uygun fiyatlı sunucu hizmet aradıkları için eski nesil uygun donanım tercih edilir. Belli bir sermayesi olan işletmelerde 2 ayrılır sunucu paketleri mevcuttur, 1. performans sunucuları diğeri ekonomik sunucular olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı