Superbox kullanan biri olarak detaylı cevaplayayım kafanda soru işareti kalmasın. Öncelikle şu anlık oturduğum yerde internet altyapısı yok. 5mbps internet bile bağlatamıyordum. Bu yüzden mecburen bu tarz ürünlere yöneldim. Aralarında en iyisi superbox. Gelelim hız konusuna. Operatörün Turkcell ise zaten superbox'tan ne kadar hız alabileceğini aşağı yukarı öğrenebiliyorsun. Ben evimde farklı odalarda telefondan hız testi yaptığımda bazı oda da 2-3mbps bazı oda da 10-15, kapının önünde yani dışarda 35-40mbps hızlarını aldığımı gördüm. Nitekim telefon/superbox internet çalışma mantığı aynı olduğundan direkt sözleşmeyi yapıp ürünü aldım. Burada dikkat edilmesi gereken konu şu; Benim hiçbir şekilde sabit internetimin olamaması. Eğer 10 mbps sabit olacak şekilde kablolu internet alabilseydim düşünmeden onu alırdım. Şuan superbox'ı pencereye yakın yüksek bir konumda 20-25mbps aralığında kullanıyorum ama inanılmaz dalgalanma var. Eğer modemini dışarıya koyarsam 40 mbpslerde stabil ping olmadan oynayabiliyorum. Fakat malum kış yağmuru var içeriye giren soğuğu var çık koy al gir uğraşması var. O yüzden bende dışarıya en yakın konuma yerleştirip oradan kullanıyorum. Kısaca superbox için önerim şudur; sabit kablolu 10mbps bile olacak şekilde seçeneğin yoksa o zaman seçilir.