Superbox Max hıza ulaşır mıyım?

lochnes7

Hectopat
Daha fazla  
Aşağıda telefonumdan aldığım hızı ve baz istasyonuyla ilişkimi sizlere sundum.
Ben 20 Mbps limitsiz Superbox almayı düşünüyordum bu değerler ile gün içerisinde hangi aralıkta hız alabilirim tahmini olan var mı? Bu sıralar 20.00 ila 01.00 arasında hiçbir şekilde kullanılamaz hale mi geliyor bir de onu sormak istedim arkadaşlar. (Baz istasyonu ortak mı değil mi bilmiyorum neden önemli olduğunu da).

Dosya Ekleri

• IMG_20200412_025532.jpg
    IMG_20200412_025532.jpg
    28,2 KB · Görüntüleme: 87
  • IMG_20200412_024807.jpg
    IMG_20200412_024807.jpg
    48,9 KB · Görüntüleme: 98
Hatay/iskenderun’da 20Mbps paketi kullanıyorum. CS:GO için 100pingi gözden çıkar. LOL 60-70-80 gözden çıkar. Yayın yapacaksan drop yersin haberin olsun. 20Mbps'den ancak 16 17 alabiliyorsun. Upload dersen 7 üstü görmüyor. Modemi oyun oynayan insanın bol olduğu bir evde kullanacaksan (keza video da olur) ping yüzünden çıkdırırsın 1K 2K ping gördüm. Ha sonuçta altyapı yoksa mobildeki internet dayanmaz. Al kullan. Ama ben oyun oynarken kasıyorum vs diyorsan yayın açacaksan vs üzer. Yayıncıyım. Son olarak ZTE modem dağıttılar bir ara onlar sıkıntılı kopma yaşatıyor. 3 5 kez arayıp arıza kaydı oluşturunca sorgusuz Huawei modem getiriyorlar. O 5 10 ping aşağı çekiyor bahsettiğim değerleri. Ama kablo şansın varsa superbox düşünme.
Not: Mobil hattım Turkcell keza superbox da öyle. Mobilde 100 150yi zorlayan download yanımdaki modemde 20ye gelemiyor.

Hatay/iskenderun’da 20Mbps paketi kullanıyorum. CS:GO için 100pingi gözden çıkar. LOL 60-70-80 gözden çıkar. Yayın yapacaksan drop yersin haberin olsun. 20Mbps'den ancak 16 17 alabiliyorsun. Upload dersen 7 üstü görmüyor. Modemi oyun oynayan insanın bol olduğu bir evde kullanacaksan (keza video da olur) ping yüzünden çıkdırırsın 1K 2K ping gördüm. Ha sonuçta altyapı yoksa mobildeki internet dayanmaz. Al kullan. Ama ben oyun oynarken kasıyorum vs diyorsan yayın açacaksan vs üzer. Yayıncıyım. Son olarak ZTE modem dağıttılar bir ara onlar sıkıntılı kopma yaşatıyor. 3 5 kez arayıp arıza kaydı oluşturunca sorgusuz Huawei modem getiriyorlar. O 5 10 ping aşağı çekiyor bahsettiğim değerleri. Ama kablo şansın varsa superbox düşünme.
Not: Mobil hattım Turkcell keza superbox da öyle. Mobilde 100 150yi zorlayan download yanımdaki modemde 20ye gelemiyor.
Hocam 50gb kotalı 4.5g hızında olan paket nasıldır?Huawei modem verilip verilmediğini nasıl anlarım?(Sitesinde Huawei olarak gözüküyor.)

Hocam 50GB kotalı 4.5G hızında olan paket nasıldır? Huawei modem verilip verilmediğini nasıl anlarım?(Sitesinde Huawei olarak gözüküyor.)

Hocam ne kadar doğru bilmiyorum ama onda da aksine çok kaliteli modem veriyorlarmış. Ki daha fazla download alsın daha çabuk bitirsin diye. Ki mantıklı. Bu duyumuda yine superbox Turkcell tim ekibinden bir arkadaşım söyledi. (Bana kurulum yapan eleman) alınır mı bilmiyorum ama. 50GB neye yeter bilemedim. Benim 1 aylık downloadım birkaç TB'ı buluyor.

Hocam ne kadar doğru bilmiyorum ama onda da aksine çok kaliteli modem veriyorlarmış. Ki daha fazla download alsın daha çabuk bitirsin diye. Ki mantıklı. Bu duyumuda yine superbox Turkcell tim ekibinden bir arkadaşım söyledi. (Bana kurulum yapan eleman) alınır mı bilmiyorum ama. 50GB neye yeter bilemedim. Benim 1 aylık downloadım birkaç TB'ı buluyor.
Anladım hocam dediğiniz gibi mantıklı. Ben indirmeden ziyade internette gezinti için alacağım bulunduğum yerde adsl altyapısı yok Bir de hocam bu cihaz da 4.5g' den 3g 'ye düşürme var mı? Öyleyse çabuk bitmenin önüne geçilebilir diye düşünüyorum.

20 Mbps limitsiz aldığınız zaman maksimum indirme hızı limitlenir. Büyük ihtimalle 20-24 arası bir indirme hızı alırsınız. Çok yoğun kullanılan bir baz istasyonundan alınan hızlar yoğun saatlerde düşebilir ve bağlantı kopabilir. Ben alt yapı olmayan yerde oturuyorum ve o yüzden aldım. Burada baz istasyonu pek kullanılmıyor, çünkü kalabalık yok. Günün her saati maksimum hızı alabiliyorum. Modeme güncelleme yapmadan önce aşırı kopma yaşıyordum, güncelleyince düzeldi. Superbox kullanıcısı olarak bildiğim kadarını aktardım. Alt yapınız varsa, kablo vasıtasıyla bir internet bağlatmanız halinde online oyunlarda ping değeri açısından daha verimli olacaktır.

Anladım hocam dediğiniz gibi mantıklı. Ben indirmeden ziyade internette gezinti için alacağım bulunduğum yerde adsl altyapısı yok Bir de hocam bu cihaz da 4.5g' den 3g 'ye düşürme var mı? Öyleyse çabuk bitmenin önüne geçilebilir diye düşünüyorum.
Sadece hızı yavaşlatıp kendinize işgence yapmış olursunuz. Hızınıza göre değil kullanımınıza göre kota dolar. Hızı yavaş kullanmayı düşünüyorsanız ve 50 gb'ı geçecekseniz 10 mbps sınırsızı da gözden geçirebilirsiniz bence.

Anladım hocam dediğiniz gibi mantıklı. Ben indirmeden ziyade internette gezinti için alacağım bulunduğum yerde ADSL altyapısı yok bir de hocam bu cihaz da 4.5G'den 3G'ye düşürme var mı? Öyleyse çabuk bitmenin önüne geçilebilir diye düşünüyorum.

Vardır ama yapmak ne kadar mantıklı bilmiyorum. Sizin için hız o kadar elzem değilse arkadaşlarında dediği gibi 10Mbps sınırsız alıp GB arttırmak daha mantıklı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı