Superbox Turkcell'in, sanırım genel olarak o teknolojide kimi önerirsiniz gibi sormuşsunuz ona göre yorum yapayım. Biz Türk Telekom Magnet ve Turkcell Superbox'ı aynı anda kullanıyoruz. O yüzden iki firma hakkında da az çok tecrübem var. Sözleşme yapmak istemiyorsanız Türk Telekom'un Magnet'i direkt öne çıkıyor.
Magnet'i herhangi bir sözleşme yapmadan aydan aya ödeyerek kullanabilirsiniz ama ben 2 yıldır kullanıyorum 1 gün bile kesilmediği olmadı. Her saat en az 3 kere 1-2 dakikalığına kesiliyor sonra geri geliyor. Bazı günler fişini çıkartıp takmanız gerekiyor yoksa internet olmuyor bile. Yani bir oyun indirmeye kalkmışsınız, sabah bir uyandınız oyun inmemiş çünkü gece internetiniz gitmiş ve siz fişini çıkartıp takmamışsınız. Bu sorun da çözülen bir şey değil ilk yıllarda kutu değiştirildi yine aynısı yaşandı. Hiçbir şekilde ranked atamıyorsunuz zaten internet kesildiği için ama oynasanız da ping sorunu yaşıyorsunuz.
Turkcell'in Superbox'ı ise aşırı pahalı ne yazık ki. Ama onda bir kesilme yaşamadık bugüne kadar. En stabil, en hızlı çalışan hep oydu. Biz 400 GB ve 4.5G hız paketini kullanıyoruz paket aşıldığında ise 75 TL ek ücretle ek paket alıyor otomatik. Öyle olması -oyun indirmediğiniz durumlarda- limitsiz Superbox paketine göre daha uyguna geliyor. Hem hızı yavaşlamamış oluyor hem de o satın alınan ek paketler dahil sınırsız olan pakete göre daha ucuza geliyor.
Özet: Magnet'i sözleşme yapmadan kullanırsınız ama sürekli kesilir hayatınızı karartır saçınızı yoldurur, Superbox'ı düzgün kullanırsınız ama faturası cüzdanınızı yakacaktır (örneğin Magnet'in 800 TL'ye kotasız interneti varken Superbox 400 GB kotalı paketini 900'den satıyor [1 yıllık sözleşme yaparsanız 650 TL aylık]). O iki ay içinde oyun indirmeniz daha mühimse Magnet, Online oyun oynamanız daha mühimse Superbox tavsiye ediyorum.