Superbox'dan TürkNet'e geçiyorum

Kısaca şöyle söyleyeyim bu sorunlar tamamiyle iç, dış tesisat kullanılan port ve saha dolabının kapasitesi ile alakalı TürkNet genel olarak her firma gibi Türk Telekom'un altyapısını kullanıyor kira ödüyor arızalara Türk Telekom bakıyor ancak Türk Telekom'daki eleman gidiyor portu değiştiriyor bundan senin haberin olmuyor hızlı portu başka bir müşteriye akrabaya, arkadaşa herhangi bir kişiye takıyor kesin demiyorum bunu TürkNet ceo su bir video da anlatmıştı böyle olaylar yaşandığını ayrıntıya girmeden.
Kısaca burası Türkiye her türlü alengirli işler oluyor maalesef ancak bizim insanlarımız pek hakkını aramıyor yurt dışında insanlar bu konuda çok iyiler maalesef.

Ben YAPA'dayım. Bu konumdan başlarda 65 megabit download alırken şimdi 15-20 anca alıyorum. TürkNet önceden santrale olan uzaklığı söylemiyordu o özellik son aylarda gelmiş olsa gerek ve benim santrale olan uzaklığım 975 metre. Önceden de bu böyledir. Ev değiştirmediğime göre santrale olan uzaklık değişmeyeceğine de göre, 65D olan hattım nasıl olurda 15-20'de sürünür?
Uzaklığın değişmediğine emin misin ? Çünkü 975m mesafeden en kaliteli bakır kabloyu kullansan alacağınız en baba hız 25-30 Mbps olacaktır. TT'nin kabloları eski olduğunu ve çevresel faktörler maruz kaldığını hesap edince 15-20 Mbps mesafeye göre iyi kalıyor.

Milleni.com üzerinden hız sorgusu yapın ama tüm daireleri kontrol edin. Orada ne çıkıyor ? Çünkü kimse 975m'den 65 Mbps veremez.

Uzaklığın değişmediğine emin misin ? Çünkü 975m mesafeden en kaliteli bakır kabloyu kullansan alacağınız en baba hız 25-30 Mbps olacaktır. TT'nin kabloları eski olduğunu ve çevresel faktörler maruz kaldığını hesap edince 15-20 Mbps mesafeye göre iyi kalıyor.

Milleni.com üzerinden hız sorgusu yapın ama tüm daireleri kontrol edin. Orada ne çıkıyor ? Çünkü kimse 975m'den 65 Mbps veremez.
İyide ben konum değiştirmedim başından beri aynı yerde oturuyorum, ve yapadayım. O zaman da yapadaydım şimdi de yapadayım. Ben konum değiştirmedim ki. Bugün de baktım TurkNet'e 971 metre olmuş mesafe. Napıyolar benim portun yerini mi değiştiriyolar ordan.

TurkNet'e göre bu konumdan 75 Megabit, Millenicom'a göre 40 megabit alabilirmişim. Tüm daireleri kontrol ettim. Bizim binadaki tüm dairelerde durum böyle. Hatta sokaktaki diğer binalara da baktım birkaç megabit dışında fark olmuyor.

Benim anlamadığım benim santrale olan uzaklığım nasıl değişiyor? Ben aynı evdeyim hep? Beni farklı santrale mi bağladılar acaba? Yoksa bana yakın santral başka bir yere mi taşındı?

Benim anlamadığım benim santrale olan uzaklığım nasıl değişiyor? Ben aynı evdeyim hep? Beni farklı santrale mi bağladılar acaba? Yoksa bana yakın santral başka bir yere mi taşındı?
Eviniz aynı yerde ama kablolar değil.

Kablo mesafesi uzuyor ise o zaman hat atlaya atlaya gidiyor demektir. Başka mantıklı açıklaması kalmıyor.

Evet arkadaşlar,Türknet interneti bağladı fakat bulunduğum bölgede YaPa altyapısı olmadığını teknisyen arkadaş söyledi fakat müşteri hizmetleri ve interneti bağlayan arkadaş YaPa altyapısındasınız dedi.Evdeki hız tesmim şuan 22 Mbit 2.9 Mbit şeklinde..Konu ile bilgisi olan varmıdır ?

Teknisyenin attığı mesaj:

Merhaba Tanju Bey, ben Engin A. sizi kayıtlı numaranızdan ve görüşme sağladık. Şu an bulunduğunuz bölge de yapa hizmetinizin olmadığını belirttim.

YAPA santraline yakın değilseniz sakın TurkNet'e bulaşmayın. Uzak kalırsanız sadece ADSL verirler ve size 100 Mbps tanımladık vs. diye süründürürler.

VAE için lafım yok.

Eski TurkNet kullanıcı olarak uzak mesafede YAPA ağır pişmanlıktır.

Bir şekilde TurkNet'en santral ile aranızdaki kablo mesafesini öğrenin. Eğer 300-200 metre altı ise geçilebilir ama daha uzak ise bulaşma.

Hocam siz şuanda hangi İSS kullanıyorsunuz? Bende şuan Türknetteyim YAPA'ya bağlamışlar VAE'ye geçmek istiyorum fakat gördüğüm kadarıyla geçirmiyorlar galiba.

Son gelen mesaj bu şekilde..alacağım hız ne olur ortalama ?

Size guzel bir haberimiz var. Hizmetinizi aktif altyapimiza (YAPA) dahil ediyoruz. Calisma yapacagimiz 06.05.2020'te internetinizde kisa sureli kesintiler olabilir. Merak etmeyin, telefon numaranizda ve faturanizda herhangi bir degisiklik olmayacak ve ileride baska bir operatorden hizmet almak isterseniz numaranizi yine istediginiz gibi tasiyabileceksiniz. Bu arada baglanti hizlarinizda bir artis gorurseniz de sasirmayin. TurkNet'te boyle hosluklar her zaman oluyor. B001

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı