Superbox'ı 3 kişi rahat kullanır mı?

tkmedia

Hectopat
Merhabalar. Öncelikle yaklaşık 3 yıldır inşaat halinde tamamen bitmemiş binamızda oturmaktayız. Maalesef altyapımız yok ve altyapı yaptırsak bile iskan durumumuz çok zor şu an da. Malum iskansız internet yolu bulamadım. Bulamadım derken Superbox çıktı karşıma. Başvurdum bir adam geldi telefonu üzerinden sinyal testi yaptı. Buraya kadar her şey normal fakat adamın telefonunda sinyal 1 diş çekiyordu (1.kat) da benim telefonum 3-4 diş çekiyordu. Adam çok zayıf taktırırsak arkamdan küfür edersin falan hiç onaylama bence dedi haliyle. Bende vazgeçtim. Daha sonra yine bu aralar düşündüm ve bugün telefonumla Speedtest için her katı gezdim. 6. katta aldığım veriler fotoğrafta. Ancak bunu Vodafone olarak test ettirdim. Her neyse asıl sorum şu benim bir fikrim var süperbox'u aldıktan sonra çatıya koyacağım (kapalı alan) ve 6. kattan aşağı 1. kat ve zemin kata internet kablosuyla dağıtmayı düşündüm. Ben genellikle boyutları 1-5-10-20 GB'lık dosyalar indiriyorum çalışmalarım için foto ve videolara bakıyorum. Abilerim Netflix ve oyun odaklı takılacaklar. Olmazsa router yapmayı düşündüm. Sizce bu test verisi Superbox'da olursa 3 kişi için yeterli olur mu? Eğer bilginiz var ise başka yöntem önerebilirsiniz.

WhatsApp Image 2020-01-10 at 18.57.22.jpeg

Yanlış Bilgilendirme
Telefondan aldığın sinyal kalitesini Superbox'dan alamayabilirsin, ikisi farklı çalışıyor sonuçta. Ayrıca pek bilgim yok fakat 200 TL gibi miktarlara baz istasyonu varmış, onlardan alabilirsiniz, işe yarar mı bir fikrim yok.

Eğitim için gittiğim bir yerde Superbox vardı ve evde 5 kişiydik. Film, oyun, müzik, ders herkes takılıyordu. Sıkıntı yaşayan ya da filmi kapatın diyen duymadım hiç. Ama bulunduğun yerdeki sinyal kalitesi önemli. Superbox için sim kartın ne kadar çektiği önemli yani. Yani Turkcell hat ne kadar çekiyor önce onu bir kontrol et bence.

Superbox en az 10 Mbps sınırsız paketle satılıyor. 10 Mbps film vs. rahatlıkla izlenir. Ancak oyun oynayacaksanız interneti tek kişi kullanmalı. Diğer kişiler işin içinde girdiğinde ciddi ping sorunu yaşarsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı