Superlight Pro mouse imleci kasarak hareket ediyor

Kablosuz Superlight Pro kullanıyorum. Yıllardır sorunsuz kullanırım. Son 1 haftadır mouse bazen kasarak hareket ediyor. Nasıl tarif etsem bilemedim. Ağır çekimde hareket ediyor, yavaştan donuyor, kafasına göre sağ sol yapıyor. Oyunlarda haliyle çok sorun oluyor. Bunu nasıl çözeriz, bir fikri olan var mı? USB de temassızlık yok.

Hiçbir fikrim yok. Eğer öyleyse bile napmak lazım?
Hocam sıkça kullanıyorsanız artık pil şarj döngüsü ömrünü doldurabiliyor. Ama öncesinde uygulamadan veya farenin kendi tuş kombinasyonları varsa fabrika ayarlarına bir sıfırlayın derim. Eğer işe yaramazsa farenin pilleri satılıyor çeşitli sitelerde. Kolayca 3 5 v da söküp açarak eski pili çıkarıp yerine yenisini takabiliyorsunuz. Hazır açmışken bir toz ve pislik temizliği de yaparsınız izopropil alkol ve yumuşak uçlu bir diş fırçası ile.

Hocam sıkça kullanıyorsanız artık pil şarj döngüsü ömrünü doldurabiliyor. Ama öncesinde uygulamadan veya farenin kendi tuş kombinasyonları varsa fabrika ayarlarına bir sıfırlayın derim. Eğer işe yaramazsa farenin pilleri satılıyor çeşitli sitelerde. Kolayca 3 5 v da söküp açarak eski pili çıkarıp yerine yenisini takabiliyorsunuz. Hazır açmışken bir toz ve pislik temizliği de yaparsınız izopropil alkol ve yumuşak uçlu bir diş fırçası ile.
Nerede satılıyor mesela baktım ama bulamadım. Pil zaten öyle çıkartıp takılan basit bir şey değilmiş tamamen mouse u açmak gerekiyormuş. Beceremem ben. Sorun bu mu zaten bilmiyorum ama sorun buysa aklımda kalsın öğreneyim diye soruyorum

Nerede satılıyor mesela baktım ama bulamadım. Pil zaten öyle çıkartıp takılan basit bir şey değilmiş tamamen mouse u açmak gerekiyormuş. Beceremem ben. Sorun bu mu zaten bilmiyorum ama sorun buysa aklımda kalsın öğreneyim diye soruyorum
Hocam sorun bir çok şey olaiblir ama benim aklıma pilin yapabilecğei geldi çünkü onca sene üzerine son zamanlarda olduysa ya gerçekten ömrünü dolduruyordur ya da piliyle alakalı bir problemi vardır ki dengesiz güç nedeniyle bahsettiğiniz şeyler yaşanabiliyor. Fareyi açmak kolay. Pilin de fare devresine takılan bir kafası var. Onu sökmek kolay. Yenisini takmak da kolay. Yani çok elinizden böyle işler gelmiyorsa denemeyin tabii ki. Ama ne kaybederim deneyeyim derseniz yeni şeyler de öğrenmiş olursunuz.

Merhaba. Aynı sorun yıllar sonra AA pille çalışan Mouse'umda da olduğundan sorunun pilden olmama ihtimali de var diyebilirim(çok pil denedim). Sensörün veya başka bir şeyin eskidiğinden şüpheleniyordum ama hangisi bilemiyordum. Arkadaşın dediği gibi pil yeterli voltajı sağlayamıyorsa da olabilir tabii ki. Sorun pil ise denemek bence kolay ancak hiç yapmayan için zor olabilir ve alet edevat da lazım. Sizin farenin ve çoğunun pili 3 pinli sokete sahip olduğundan dolayı 3 pinli soketi olan bir pil bulmanız lazım. Test için 2 pinli soketi olan ya da uydurulabilecek herhangi 3.7 voltluk bir pil kullanılabilir. 3 pinli sokete sahip pil şarj için gereklidir. Ntc (sıcaklık sensörü) bağlantısı olmayan pilleri mouse güvenlik amaçlı şarj etmeyebiliyor.
Önerebileceğim ve benim de kullandığım aşağıdaki pil var ancak ağırlığı 17 gram ve her fareye sığmayabilir. İçine sığabilecek herhangi bir pile sizin pildeki bms de takılabilir ancak biraz zor bir iş.

Hocam dilerseniz sensörü bir temizleyin. Belki toz vb. bir şey de sebep oluyor ve mousepad'i rahat okumasını engelliyordur. Mousepad kirlenmiş de olaiblir.
Sensör üflemekten başka neyle temizlenebilir ki zarar vermeden? Fırçayla falan mı temizleyeyim? Son çare mouse padi de temizleyeyim en azından 1 sorunu kafadan elemiş oluruz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı