Superonline 1000 TL router önerisi

Makaleler
1
Turkcell Superonline 100mbit fiber kullanıyorum ve evde 10 adet cihaz bağlı. Bana verdikleri ZTE modem 120 metrekare evin tam ortasında salonun köşesinde kurulu. Daha önce Huawei modem vermişlerdi ama o da kötüydü.

Özellikle balkonda ve evin uç kesinlerinde arada anlık kopmalar oluyor. Evin içinde telefonun hücresel verisiyle dolaşmaya başladım çünkü daha hızlı ve kopmuyor.

Bağlantı olarak 2.4GHz kullanıyorum çünkü 5GHz modunda aynı odada bile kopmalar oluyor.

Evdeki modemin yanına koyacak ama sinyal gücü kuvvetli router önerebilir misiniz? Modemden kablo ile bağlayacağım.

Bütçe 1000TL ama aynı performansta ise 500 liralık seçenekler de uygun.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Teşekkürler,

Peki bu 1000TL üstü cihazların yanında böyle bir şey çok mu kalitesiz kalır? İşimi görmez mi?

Xiaomi Mi Router AX1800 Wi-Fi 6 Router 2.4ghz/5ghz 1775MBPS

Huawei AX3 Dual Core 3000 Mbps Wi-Fi 6 4 Port Router
100 MBPs düşük bir hız eğer sonradan yükseltmeyi düşünmüyorsanız direk AX3 alabilirsiniz f/p router o da.

100 MBPs düşük bir hız eğer sonradan yükseltmeyi düşünmüyorsanız direk AX3 alabilirsiniz f/p router o da.

Yakın zamanda sanmıyorum. 50mbit hız bile çok çok yeterli, ama bu hızı evin salonu dışında alamıyorum ve kopuyor. Zaten upload hızı düşük oldukça daha fazla hız gereksiz geliyor.

Hocam sadece router modunda çalışacak bir cihaz arıyorsanız Keenetic Hero alabilirsiniz. Ama Keenetic Hero DSL modelini de alabilirsiniz, aynı şekilde router modunda çalıştırırsınız.

Keenetic Hero üst düzey bir modem. Biraz araştırırsanız özelliklerini diğer modemlerden ayrılan kısımlarını anlarsınız.

Eğer kopmalar yaşıyorum diyorsanız bence size çok uygun çünkü;
  • MU-MIMO: Kısaca birden çok cihazın bağlandığı kablosuz ağdaki paket gönderimlerini düzenleyerek gecikmeleri önler.
  • Airtime Fairness: Gönderilen paket boyutuna göre bağlantı hızını ayarlar, bu sayede yüksek hıza gereksinim duyan cihazlar, düşük internet kullanımı yapan cihazlardan engel yemez. (Mesela Airtime Fairness özelliği olmayan bir modeme 3 cihaz bağlı olduğunu varsayın, 1. cihaz YouTube'dan video izliyor ve yaklaşık 10MBPS kullanıma ihtiyacı var, fakat bu cihaz 10MBPS internet kullansa da gönderilen sinyal çok daha yüksek seviyelerde. 10MBPS ihtiyacı olan cihaza 867MBPS gibi yüksek dalgalar yollanıyor. Bu yüzden diğer 2 cihaza yollanan hızın stabili daha düşük oluyor. Airtime Fairness bunun önüne geçmekte.
  • Beamforming: Bu sizin çok ihtiyacınız olacak bir özellik, modemden gönderilen sinyallerin alıcı cihaz konumuna göre yönlendirilmesini sağlıyor. Bu sayede daha etkili bir kablosuz ağ deneyimi yaşıyorsunuz.
Bunlar sadece sizin için hayati öneme sahip olan özellikler sanırım, kısaca açıklamaya çalıştım. Tabii ki bu özellikler sadece Keenetic modemlerde yok, fakat diğer modemlere göre daha uygun fiyatlı ve kullanılabilir olduğu için öneriyorum. Ayrıca mobil uygulaması, modem arayüzüne bulut üzerinden erişim gibi birçok özelliğiyle öne çıkıyor. Kullanmaya başladığınızda farkı hissediyorsunuz zaten. Ama ben sizin yerinizde olsam asıl modemimi Keenetic Hero DSL yapardım, diğer modemi de router modunda çalıştırırdım. Çünkü Keenetic kısaca hattınıza daha iyi sahip çıkıyor.

Turkcell Superonline 100Mbit fiber kullanıyorum ve evde 10 adet cihaz bağlı. Bana verdikleri ZTE modem 120 metrekare evin tam ortasında salonun köşesinde kurulu. Daha önce Huawei modem vermişlerdi ama o da kötüydü.

Özellikle balkonda ve evin uç kesinlerinde arada anlık kopmalar oluyor. Evin içinde telefonun hücresel verisiyle dolaşmaya başladım çünkü daha hızlı ve kopmuyor.

Bağlantı olarak 2.4GHz kullanıyorum çünkü 5GHz modunda aynı odada bile kopmalar oluyor.

Evdeki modemin yanına koyacak ama sinyal gücü kuvvetli router önerebilir misiniz? Modemden kablo ile bağlayacağım.

Bütçe 1000TL ama aynı performansta ise 500 liralık seçenekler de uygun.

Şimdiden teşekkürler.

Bu routerı alıp openwrt kurmanı öneririm.

Hocam çok kalitesiz bir modem bu. Ayrıca Wi-Fi 6’nın henüz yaygınlaşmadan kullanılan bir modemi stabil değil, küreselde çok sıkıntı yaşayan var. Bu tür yeni teknolojiler bu sektör üzerinde kendini kanıtlamış markalardan tercih edilmeli bence. Ayrıca Aliexpress üzerinden gelip gelmeyeceği meçhul, 1200 küsür TL’ye değer mi tartmak lazım.

Hocam çok kalitesiz bir modem bu. Ayrıca Wi-Fi 6'nın henüz yaygınlaşmadan kullanılan bir modemi stabil değil, küreselde çok sıkıntı yaşayan var. Bu tür yeni teknolojiler bu sektör üzerinde kendini kanıtlamış markalardan tercih edilmeli bence. Ayrıca AliExpress üzerinden gelip gelmeyeceği meçhul, 1200 küsur TL'ye değer mi tartmak lazım.

Ürün kaliteli bir cihaz ve Wi-Fi 6 şu anda dünya genelinde kullanılan bir teknoloji orta segment telefonların neredeyse hepsi Wi-Fi 6 destekliyor ve Wi-Fi 5 ve Wi-Fi 4 destekleyen cihazlar attığım üründe sorun yaşamadan kullanılabilir ayrıca AliExpress sandığınız gibi kötü bir site değil ve satıcısıda kötü bir satıcı değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı