Superonline 1000 TL router önerisi

Ürün kaliteli bir cihaz ve Wi-Fi 6 şu anda dünya genelinde kullanılan bir teknoloji orta segment telefonların neredeyse hepsi Wi-Fi 6 destekliyor ve Wi-Fi 5 ve Wi-Fi 4 destekleyen cihazlar attığım üründe sorun yaşamadan kullanılabilir ayrıca AliExpress sandığınız gibi kötü bir site değil ve satıcısıda kötü bir satıcı değil.
Hocam dünyada yaygın olarak Wi-Fi 5 kullanılıyor. Cihazların desteklemesi zaten daha öncelerden başlıyor, önemli olan modemlerin değişmesi, Wi-Fi 6 destekli modemler henüz piyasayı domine etmedi. Hâlâ Wi-Fi 5 destekli modemler ağırlıklı olarak satılıyor. AliExpress üzerinden alınan ürünlere pek güvenmiyorum. Intel diye aldığım Wi-Fi çipi farklı bir marka olarak geldi, Intel Driver Assistant sürücüsünü kuramadı anladım ki ürün Intel değilmiş üstünde de bir şey yazmıyordu. Yorumlara baktığımda herkes memnun kalmış fakat böyle sorunlar oluyor.

Hocam sadece router modunda çalısıcak bir cihaz arıyorsanız Keenetic Hero alabilirsiniz. Ama Keenetic Hero DSL modelini de alabilirsiniz, aynı şekilde router modunda çalıştırırsınız.

Keenetic Hero üst düzey bir modem. Biraz araştırırsanız özelliklerini diğer modemlerden ayrılan kısımlarını anlarsınız.

Eğer kopmalar yaşıyorum diyorsanız bence size çok uygun çünkü;
  • MU-MIMO: Kısaca birden çok cihazın bağlandığı kablosuz ağdaki paket gönderimlerini düzenleyerek gecikmeleri önler.
  • Airtime Fairness: Gönderilen paket boyutuna göre bağlantı hızını ayarlar, bu sayede yüksek hıza gereksinim duyan cihazlar, düşük internet kullanımı yapan cihazlardan engel yemez. (Mesela Airtime Fairness özelliği olmayan bir modeme 3 cihaz bağlı olduğunu varsayın, 1. cihaz YouTube'dan video izliyor ve yaklaşık 10Mbps kullanıma ihtiyacı var, fakat bu cihaz 10Mbps internet kullansa da gönderilen sinyal çok daha yüksek seviyelerde. 10Mbps ihtiyacı olan cihaza 867Mbps gibi yüksek dalgalar yollanıyor. Bu yüzden diğer 2 cihaza yollanan hızın stabili daha düşük oluyor. Airtime Fairness bunun önüne geçmekte.
  • Beamforming: Bu sizin çok ihtiyacınız olacak bir özellik, modemden gönderilen sinyallerin alıcı cihaz konumuna göre yönlendirilmesini sağlıyor. Bu sayede daha etkili bir kablosuz ağ deneyimi yaşıyorsunuz.
Bunlar sadece sizin için hayati öneme sahip olan özellikler sanırım, kısaca açıklamaya çalıştım. Tabii ki bu özellikler sadece Keenetic modemlerde yok, fakat diğer modemlere göre daha uygun fiyatlı ve kullanılabilir olduğu için öneriyorum. Ayrıca mobil uygulaması, modem arayüzüne bulut üzerinden erişim gibi birçok özelliğiyle öne çıkıyor. Kullanmaya başladığınızda farkı hissediyorsunuz zaten. Ama ben sizin yerinizde olsam asıl modemimi Keenetic Hero DSL yapardım, diğer modemi de router modunda çalıştırırdım. Çünkü Keenetic kısaca hattınıza daha iyi sahip çıkıyor.

Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim. Bende ZTE modem olduğu için fiber şifresi alamıyorum sanırım. Amacım Turkcell'in verdiği modeme TV+ Ve router bağlayıp Wi-Fi'sini kapatmak ve Router bağlayıp Wi-Fi için daha güçlü sinyal gücü olan bir router bağlamak.

Peki bu Modemi alsam ve router olarak kullansam Wi-Fi 6 desteklemeyen akıllı televizyonumu bağlayabilir miyim?

Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim. Bende ZTE modem olduğu için fiber şifresi alamıyorum sanırım. Amacım Turkcell'in verdiği modeme TV+ Ve router bağlayıp Wi-Fi'sini kapatmak ve Router bağlayıp Wi-Fi için daha güçlü sinyal gücü olan bir router bağlamak.

Peki bu Modemi alsam ve router olarak kullansam Wi-Fi 6 desteklemeyen akıllı televizyonumu bağlayabilir miyim?
Hocam televizyonunuz Wi-Fi 4 destekli bile olsa Wi-Fi 6 modeme bağlanabilirsiniz. Zira Wi-Fi 6’nın içinde 4 ve 5 desteği de mevcut.
Kısaca şöyle açıklayayım;
Wi-Fi 4: 802.11n
Wi-Fi 5: 802.11n/ac
Wi-Fi 6: 802.11n/ac/ax
Desteklerine sahip, yani aşağıdan yukarıya doğru bir destek yok fakat yukarıdan yani Wi-Fi 6’dan 4’e doğru bir destek var. İstediğiniz cihazla bağlanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı