Superonline 200Mbps internet hızı sürekli düşüyor

Makaleler
1
Arkadaşlar 200Mbps Superonline var. İnternet üzerinde Speedtest yaparken olması gereken değerler çıkıyor. Ama bir oyun indirirken veya başka bir dosya indirirken indirme hızım dengesiz ve daha az çıkıyor (17-18mb/s hatta bazen daha az ve dengesiz sürekli düşüyor). ISS'yi aradım ve onlarda tüm değerler normal gözüktüğünü ve bir sorun olmadığını söylediler. Ne yapmam lazım bilgili olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi rica etsem?

FTP testi ile en stabil sonucu görebilirsiniz. Burada sizin indirme hızınız kadar karşı tarafın yükleme hızındaki performansın da stabilitesi önemli. 17-18'lere düşüyorsa bence kabul edilebilir düşüşler.
Ben en yüksek değeri stabil almak isterim diyorsanız öncelikle kablolu bağlantı kurup diğer tüm cihazların bağlantılarını kesmek gerekiyor.

Fikir oluşturması açısından örneklendiriyorum; evdeki farklı bir kullanıcının İnstagram anasayfasını yenilediğinde kullandığı bant genişliği anlık olarak 3-7 Mbps aralığında değişiyor. Bu bile sizde küçük performans kayıplarına yol açar.

Hocam kablolu bağlanıyorum ve evde kimse net kullanmıyor ve indirme anında diğer şeyleri kapıyorum. Bu arada FTP testini nasıl yapabilirim?

Hocam kablolu bağlanıyorum ve evde kimse net kullanmıyor ve indirme anında diğer şeyleri kapıyorum. Bu arada FTP testini nasıl yapabilirim?
Superonline müşteri hizmetlerine iletirseniz gerekli bilgileri vererek sizi yönlendiriyorlar.

İşlem kısaca; Superonline performansından emin olduğu kendi sunucuları üzerinden belirli bir boyuttaki dosyayı indirmenizi istiyor. İnternet hızınıza göre hesaplanan sürede indirirseniz performans kaybınızın olmadığı varsayılıyor.

Evet hocam çıkıp çıkıp düşüyor. Bu kötü bir şey mi?
Bu sorunu şu an farklı bölgelerde yaşayan SO aboneleri var ben de dahil. Sebebi ise henüz bulunamadı. Ben ve sorunu yaşayan diğer 3 arkadaşımın evine de teknik ekip geldi, network ekipleri ile istişare yapıldı ama çözüme ulaşılamadı. Hatta konumun linkini atayım: Superonline Nperf dalgalı hız

Çıkıp inmesi elbette kötü bir şey. Özellikle bu durumdan Steam çok etkileniyor. Asla almanız gereken ortalama hızı alamıyorsunuz. Ben bu sorunu yaklaşık 3 haftadır yaşıyorum.

İfadeler: T21
Hocam sizin konunuza da baktım. Aynı sorunu yaşıyor muşuz ya. Ayda 170 TL ve karşılığını böyle almak sinir bozucu gerçekten. Hocam çözüm yok mu ya ne yapacağız? Bu arada siz win11 mi kullanıyorsunuz? Acaba o yüzden olabilir mi sorun diye düşündüm mantıksız ama.
Hocam arayıp durumu anlattım onlara hiçbir problem gözükmüyor diyorlar.

İfadeler: T21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…