Superonline 200Mbps internet hızı sürekli düşüyor

Özellikle FTP testi herkesin bildiği bir kontrol adımı değildir muhtemelen. Online işlemlerden talep açarak özellikle FTP testi isteyebilirsiniz ancak arkadaşın yazdıklarını da bakarsak sorun genel. O yüzden boşa uğraşmanızı önermem.

Muhtemelen optimizasyon sorunu vardır ve çözümü bir kaç ay sürebiliyor bazen.

Geçtiğimiz sene Twitch üzerinden yayın açan yayıncılarda büyük sorunlar vardı. 100 Mbps upload hızı olan yayıncılar 8K bit yayın açamıyorlardı stabil şekilde. Twitch sunucularına yapılan optimizasyon çalışamlarıyla büyük ölçüde çözüldü.

Bir süre bekleyin derim. Boşa kendinizi yormayın müşteri hizmetleriyle.

Hayır hocam. Öyle olsa wifi cihazlarında problem olmazdı, onlar da aynı şekil etkileniyor. Bu sorunu yaşayan sandığımdan fazla kullanıcı varmış. Eminim sorundan haberi dahi olmayan bir sürü kullanıcı vardır. Bende bazen testler 420'ye çıkıp düşmüyor. Fast'ta 420 mbps sonuç çıktığını gördüm. Bakın Steam hızı:

fast hızı:

Hocam öncelikle teşekkür ederim yardımınız için. Aslında daha 2 hafta önceye kadar her şey normaldi açıkçası değerler çok iyiydi, hatta bazen fazla bile veriyordu. Ama sonra bir şey oldu her şey bozuldu. Hocam bu sorun ne kadar devam ederse sizce aramalıyım. Çok uğraştırıyor müşteri hizmetleri dediğiniz gibi.

Gördüğünüz gibi fast hızı hiç stabil değil. Art arda yaptığım 5 teste 75-86-97-110-80 gibi sonuçlar görüyorum.
Ama sonra bir şey oldu her şey bozuldu.
Bu bende ekiplerin verdiği modemi değiştirmemle başladı. Yeni aboneyim, her şey normalken kendi modemime geçip kullanıcı adı şifre girdim. Sonra bozuldu resmen. Fakat aynı sorunu yaşayan modem dahi değiştirmeyenler de var. Siz böyle bir işlem yaptınız mı?

İfadeler: T21
Hocam işin garibi bir de müşteri hizmetleri bile sorunun farkında değiller her şey normal diyorlar. Ne yapacağız hocam sonuçta para veriyoruz tonla ama hizmet eksik. Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Hocam benim moden paketi yükselttiğimden beri var yani 5-6 aydır ve değiştirdiğim zaten net stabildi her şey normaldi. Ama dediğim gibi win11'e bir geçtim 2-3 hafta oldu her şey alt üst oldu. Win11 etkiledi demiyorum. Ama her şey ondan sonra başladı garip geldi bana. Siz de win11 mi diye o yüzden sordum.

Hocam işin garibi bir de müşteri hizmetleri bile sorunun farkında değiller her şey normal diyorlar. Ne yapacağız hocam sonuçta para veriyoruz tonla ama hizmet eksik. Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Ben şu an bekleme modundayım. Donanımhaber forumunda bir kaç arkadaşım da aynı süreçten geçiyor. Bu durumu Murat Erkan ve Gediz Sezgin'e kadar ulaştırdık. Eğer düzelme olmazsa daha yüksek mercilere bildireceğiz. Final haftam bitsin bu işin peşine tekrar düşeceğim.
Evet Win 11. Fakat ben hızlar stabil iken de Win11 kullanıyordum. Büyük ihtimal sizin win11 olayı da benim modem değiştirme olayı da tesadüfen gerçekleşti.

Son düzenleme:
Büyük ihtimal dediğiniz gibi hocam tesadüf. Bende peşini bırakmayı düşünmüyorum hocam gerçekten zehir etti. Peşine düşmezsen düzeltmiyorlar da, ilgilenmiyorlar. Gelişme oldukça hocam birbirimizi haberdar edebilir miyiz rica etsem?

Arkadaşın dediği dosya indirme testini ben de yaptım. Aynı fast testindeki gibi değerler veriyor. Frankfurt merkezli bir broadband sitesinden 100 mb bir dosya indirdiğimde bazen 12 saniye bazen 9 saniye geçiyor.
Elbette.

Dostlar ikinize de tavsiyem özellikle çağrı merkezi ile boşa kürek çekmeyin. O arkadaşların süreçleri temel kontrol adımları üzerine kuruludur. Yaptıkları kontrollerde kendi serverlarına olan bağlantı hızı üzerinden sorun yok bilgisini verirler genellikle. Eğer Murat Erkan'a kadar ulaştırdıysanız zaten daha üst yetkili yok BTK falan demeye çalışıyorsanız da çok bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Murat Erkan'dan ilgili network ekiplerine iletilmiştir durum. Bundan sonrası kaynak popüler sunucu işletmeleriyle(Steam, Epic gibi büyük firmaların çalıştığı sunucu firmaları) Superonline sunucularının optimize edilmesi ve varsa gecikmeye sebep olan noktaların iyileştirilmesi olacaktır. Bu da zaman alan bir çalışma. O yüzden kısa süre içerisinde çözüm beklentisine girerseniz sizi üzecektir.

Ancak bu kadar yoğun kullanılan servisler için de sürekli bir çözümsüzlük içersinde bırakmazlar kimseyi.

Bir de muhtemelen sorunu tam anlayamadım. Zehir eden kısım arada yaşanan stabilite kaybından kaynaklanan daha geç indirme süreleri mi? Yoksa bağlantıya farklı bir etkisini mi hissediyorsunuz?

Hocam ben sorunun bu optimizasyon eksikliğinden kaynaklandığını düşünmüyorum A'dan Z'ye her türlü downlaoad sitesi, internet hız testi sitesi, hepsinde aynı sıkıntı mevcut. Sanki hızı bizim evimize pompalayan cihaz arızalı da bölük pörçük gönderiyor gibi bir durum söz konusu. Ayrıca bu sorunu yaşamayan da bir sürü SO kullanıcısı var. Nereden baksan saçma, tutarsız bir durum.
Yaptıkları kontrollerde kendi serverlarına olan bağlantı hızı üzerinden sorun yok bilgisini verirler genellikle.
Aynen. İşin ilginç yanı hız stabilken kendi sunucularında 190-200 mbps civarı bir hız sonucu alıyordum. Şimdi hızda dalgalanma sorunu varken 300-350 arası hız sonuçları arıyorum. Ki bu sonuçlar çok yanıltıcı çünkü testin süresi uzadığında büyük ihtimal sonradan düşme olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…