Alt yapı sanırım Turk telekoma ait. Sözleşmeyi incelemeniz lazım. 20 Mbit e kadar mı 20 Mbit mi? E kadar sözü varsa bunun en az yarısını vermek zorunda diye biliyorum. Bununla ilgili şikayet kaydınızı BTK ya oluşturun. BTK nın dönüşüne göre dava hakkınızı kullanın. Elinizde resmi bir yazı olsun.Arkadaşlar 20MBPS internet paketim var benim evime gelen 0.30MBPS fotoğraf bile yüklemiyor. İptal için gittiğimde 750TL fatura çıkarttılar taahhütten dolayı ve ben iptal ettiremedim ama onlar da belirttikleri hızı vermiyorlar. Tüketici hakları davası açabilir miyim? Veya ne yapabilirim? İstediğiniz detayı sorabilirsiniz söylerim. Şu konumu da okursanız biraz daha bilgi sahibi olursunuz. Çıldırmak üzereyim bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok çok sevinirim.
Öyle yapacağım. Ben de Superonline’ ın ‘fanı’ biri olarak kendilerinden 1 günde iğrendim. Bu arada internet bağlandığı günlerde yoktu, o zaman konuştum sonra hallettiler geldi. Ama 0.30MBPS olarak. Yarın son kez iletişime geçeceğim ama şimdiden dava hakkında bilgi sahibi olmak istedim.Dava hakkında yardımcı olamayabilirim ama bende superonline internet kullanıyorum. Normalde desteklerinden memnunum, herhangi bir sorun olduğunda gün içerisinde ilgileniyorlar. Teknik destek talebinde bulundun mu hiç? Birde fiber internette belirttikleri hızları veriyorlar ama ADSL'de bildiğim kadarıyla ...... MBPS'ye kadar olarak geçiyor, sadece superonline'da değil, diğer firmalarda da aynı diye biliyorum. Sistemin bir açığı maalesef. 8 MBPS'ye kadar diye verdikleri internet, hat desteklemiyorsa 0.5 MBPS olarak alabiliyorsun ve bu duruma karşı hiçbirşey yapılamıyor. Altyapı sorunu deyip geçiyorlar. Sözleşmen elinde mevcut olması gerek, istersen sözleşmeyi bir oku. Orada muhakkak cayma hakkında bilgilendirme vardır. Umarım en kısa sürede problemin çözülür dostum.
Biliyorum. Hız olarak 100KB ile indiriyor. Speedtest’ te ise 0.30MBPs olarak gözüküyor. Ayrıca 750TL’ yi kurulum, modem parası, zart zurt vs. olarak çıkardılar.750TL çıkması imkansız. Sanırım 3-4 gün önce sözleşme yapılmış. 750TL çıkması sıkıntı. Dava açabilir misin kısmı ise biraz sıkıntılı. 20Mbps'e kadar dedikleri için 5 te alabilirsin 19 da. Net 20 garantisi yok sadece 20ye kadar veririm diyorlar. Bu yüzden davadan birşey çıkacağını sanmıyorum. Firma ile sorunu çözmeyi dene.
Bu arada Mbps mi MBps mi hız aldığına bakman lazım. 20Mbps yaklaşık 2.5-2.8 MBps eder.
Altyapı Kablonet’ e ait. Sözleşmeyi en kısa zamanda iyice okuyacağım.Alt yapı sanırım Turk telekoma ait. Sözleşmeyi incelemeniz lazım. 20 Mbit e kadar mı 20 Mbit mi? E kadar sözü varsa bunun en az yarısını vermek zorunda diye biliyorum. Bununla ilgili şikayet kaydınızı BTK ya oluşturun. BTK nın dönüşüne göre dava hakkınızı kullanın. Elinizde resmi bir yazı olsun.
Firma ile çözmeye çalış. Gerekirse evinden ölçüm yapmalarını iste. Superonline müşteri desteği konusunda iyi bir firma. Elbet çözülecektir. *'e kadar ibaresi varsa * a kadar olan herhangi bir hızı sağlayabilir bir kısıtlaması yok diye biliyorum.Öyle yapacağım. Ben de Superonline’ ın ‘fanı’ biri olarak kendilerinden 1 günde iğrendim. Bu arada internet bağlandığı günlerde yoktu, o zaman konuştum sonra hallettiler geldi. Ama 0.30MBPS olarak. Yarın son kez iletişime geçeceğim ama şimdiden dava hakkında bilgi sahibi olmak istedim.
Biliyorum. Hız olarak 100KB ile indiriyor. Speedtest’ te ise 0.30MBPs olarak gözüküyor. Ayrıca 750TL’ yi kurulum, modem parası, zart zurt vs. olarak çıkardılar.
Altyapı Kablonet’ e ait. Sözleşmeyi en kısa zamanda iyice okuyacağım.
2 yıllık taahhüt yaptıysan direk git dava aç, kazanırsın. Çünkü kanun gereği 2 yıllık taahhüt yapamıyorlar. İlk aşamada cayma bedelini ödemek zorunda kalırsın fakat dava sonuçlandığı zaman paranı sana ödemek zorunda kalırlar. Aynı durumun farklısını yaşamıştım ve dava açmaya karar vermiştik. Bize 50 Mbps paketi aldırıp, sadece 14 Mbps internet veriyorlardı. Dava açmaya gittiğimizde sana söylediklerimi söylediler. Direk kazanacağımızı vs. Sonrasında 24'lük pakete ceza ödemesi yapmadan geçirip, günden güne internet hızını arttırmaya başlayıp, yeni port bile taktılar. Altyapı hızı 2-3 aya kadar 100 Mbps hızına ulaştı.Arkadaşlar 20MBPS internet paketim var benim evime gelen 0.30MBPS fotoğraf bile yüklemiyor. İptal için gittiğimde 750TL fatura çıkarttılar taahhütten dolayı ve ben iptal ettiremedim ama onlar da belirttikleri hızı vermiyorlar. Tüketici hakları davası açabilir miyim? Veya ne yapabilirim? İstediğiniz detayı sorabilirsiniz söylerim. Şu konumu da okursanız biraz daha bilgi sahibi olursunuz. Çıldırmak üzereyim bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok çok sevinirim.
O iş öyle değil, yanlış bilgilendirme yapmayın. Kanunun o maddesi Abonelik Sözleşmeleri için geçerli. Arkadaşın bahsettiği taahüt sözleşmesi. Bu konuyu birkaç konu önce detaylı anlatmıştım tekrar yazayım.2 yıllık taahhüt yaptıysan direk git dava aç, kazanırsın. Çünkü kanun gereği 2 yıllık taahhüt yapamıyorlar. İlk aşamada cayma bedelini ödemek zorunda kalırsın fakat dava sonuçlandığı zaman paranı sana ödemek zorunda kalırlar. Aynı durumun farklısını yaşamıştım ve dava açmaya karar vermiştik. Bize 50 Mbps paketi aldırıp, sadece 14 Mbps internet veriyorlardı. Dava açmaya gittiğimizde sana söylediklerimi söylediler. Direk kazanacağımızı vs. Sonrasında 24'lük pakete ceza ödemesi yapmadan geçirip, günden güne internet hızını arttırmaya başlayıp, yeni port bile taktılar. Altyapı hızı 2-3 aya kadar 100 Mbps hızına ulaştı.
@117084 Konunun başında konu sahibi aşağıdaki tabiri kullanmış:
Burada taahüt değil sözleşme kavramı kullanıldığı için böyle bir yorum yaptım çünkü firmaların o kadar yüksek meblağlar istediğini daha önce gördüm. Aktivasyon bedeli 200 tl cart curt 100 tl gibisinden abonelik feshinde bu ücretleri çıkartabiliyorlar. Eğer taahüt ise dediğin doğru.
Konu sahibi kişinin kastettiği imzalanan veya sözlü beyan edilen bir taahüt sözleşmesi ise kişiden alabilecekleri ücret taahüt ücretinin ödenmeyen kısmını geçemez. Eğer bir abonelik sözleşmesi ise sözleşme 1 yıldan uzun olduğu için ücret ödemeden ayrılabilir. Kalın olarak işaretlediğim yerlere dikkat edin lütfen
Konuya net bilgi olması açısından aşağıdaki alıntıyı paylaşayım böylece herkesin aklında netleşsin.
Kaynak
Umarım konu açıklık kazanmıştır.
Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi
MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırmasıhalinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemişkısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınmasızorunludur.
(2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.
Ben zaten abonelik sözleşmesi üzerinden durumu aktardım. Durum başkaysa o zaman farklı. 2 yıllık taahhütü olan abonelik sözleşmesi imzalandığında dediğim geçerli. Aynı durumla karşı karşıya kaldığımdan, öyle bir durum söz konusudur diye düşündüm.O iş öyle değil, yanlış bilgilendirme yapmayın. Kanunun o maddesi Abonelik Sözleşmeleri için geçerli. Arkadaşın bahsettiği taahüt sözleşmesi. Bu konuyu birkaç konu önce detaylı anlatmıştım tekrar yazayım.
Şimdi burada da kısaca açıklayayım. Senin abonelik sözleşmen sınırsız bir süre ile yapılmıştır büyük ihtimal. İptal edersen kurulum ücretini ödemeden sadece modem ücretini ödersin birde taahütün varsa ve bozduysan cayma ücretini ödersin.
Aynı kanun bunu 16. Maddede açıkça yazıyor.