Bence kablo aslında TT'nin hocam. Çünkü bakın görselde kırmızı ile işaretlediğim yerde de görüldüğü üzere bakır hattın geldiği yerden fiber kablo çekilmiş:
Eki Görüntüle 1417454
Bu ankastre kutusu TT'ye ait. Nereden mi biliyorum? Bakın oradaki o ufak kartlara. Üzerlerinde TT logosu var. Bu ankastreye gelen bakır hattın kanalından fiber kablo çekilmiş. Belki bakır hat sağdaki siyah borudan geliyordur fotoğrafta tam net görünmüyor da aşağı yukarı aynı yerden geldikleri belli yani.
E fiber kutusunun üzerinde de TT logosu var. Demek ki fiber TT'ye ait. Yani benim çıkarımım bu. Zaten Superoline'nın fiber dağıtım kutusu TT'ninkinden şekil bakımından farklı oluyor bakın:
Eki Görüntüle 1417458
Zaten üzerinde de Turkcell Superonline yazıyor. Sizin binanızdaki fiber kutusu ve kablosu dolayısıyla fiber altyapı TT'ye ait bence.
Daha net bilgi almak için TT müdürlüğüne gidip planlama servisiyle görüşebilirsiniz.
Ona ben de anlam veremedim de dediğim gibi hazır kanaldan geçirmek istemiş olabilirler. Aslında çok rastlanan bir şey değil. Bu iki firma birbirlerinin fiber altyapıları üzerinden bile hizmet vermiyor, kaldı ki kanalından geçirtecek. Ama durum bu gibi duruyor.Benim anlamadığım şey şu rögar kapağı Superonline'a ait fakat o kapaktan kabloyu çeken Türk Telekom.
Ona ben de anlam veremedim de dediğim gibi hazır kanaldan geçirmek istemiş olabilirler. Aslında çok rastlanan bir şey değil. Bu iki firma birbirlerinin fiber altyapıları üzerinden bile hizmet vermiyor, kaldı ki kanalından geçirtecek. Ama durum bu gibi duruyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.