Superonline demek sansür demek. Tüplü Ferrari.
Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi | DonanımHaber Forum
2023 güncelleme: Şu an yurt dışı çıkışlarında genel olarak bir yavaşlatma bulunmuyor, kendi hızınızı sıkıntısız alabiliyorsunuz ŞU AN. FAKAT PEERING Eforum.donanimhaber.com
Superonline'ı düşmanıma bile önermiyorum. Neredeyse tüm platformlarda ve çevremdeki insanlarla savaşıyorum aldırmıyorum. Memnun olan kullanıcı sayıcı çok az ve çoğunluk eski aboneler. Eskiden iyiydi ama son yıllarda çok kötü hal aldılar. Müşteri hizmetlerinin bilgi tecrübe sıfır. Bu sorunlarla ilgili aradığında hep kısır döngü kesinlikle çözüm olmuyor. Yalandan Speedtest yapıp sorun yok diyorlar. Açılan şikayet kayıtları çözülmediği halde çözüldü olarak değiştiriyorlar. Say say bitmiyor.
Tamam dört dörtlük ISS yok hepsinde ortak benzer kronik sorunlar var ama şunu atlamayın dikkat edin Superonline da ekstra ciddi anlamda sorunları olan ISS. Buna göre tercih yapın. Elinizi verince kolunuzu kaptırıyorsunuz cayma bedeli 3-5 bin TL çıkıyor kurtulmak için.
İki yıllık tecrübe artık çok doluyum bu ISS Superonline konusunda. Bir alan bir almayan pişman.
Superonline ile Cloudflare WARP kullanarak sağlıklı kullanım pek sunmuyor. Çoğu zaman işe yarıyor ama sansürü engeli aşmıyor. Mesela başka ISS ile girebildiğim sitelere veya yapabildiğim şeyleri Superonline veya Superonline WARP ile yapamıyorum. Mesela buna örnek olarak IPTV diyebilirim.
Aylık 100 TL VPS sunucu alıyorum wireguard VPN kurup kullanıyorum daha sağlıklı. Normalde yıllık VPN paketleri var daha uzu hesaplı ama işte onlarda yasaklanıyor. Bugün çalışan VPN firması yarın çalışmayabiliyor garantisi yok nedenle biraz pahalı oluyor.
Eki Görüntüle 2220946Eki Görüntüle 2220947Eki Görüntüle 2220948Eki Görüntüle 2220952Eki Görüntüle 2220953
1. sorun sansürden engelden haberi yok farkında değil. Speedtest e göre çok iyi diyenler var.Superonline hiz konusunda guzel ama sansur konusunda haklisiniz yukarıda anlattigim yontem Cloudflare WARP'in engelini asmayi sagliyor tabii wireguard da engellenmezse dediginiz gibi pek saglikli olmuyor bolgemizde tek fiber Superonline oldugu icin secenek yoktu.
Sansurun kalkmasinin tek bir yolu var o da kullanicilarin buna tepki gostermesi ama kullanicilarin cogunun bu sansurden haberi yoktur bile.
1. sorun sansürden engelden haberi yok farkında değil. Speedtest'e göre çok iyi diyenler var.
2. asıl sorun ise ciddi şekilde bu firmanın reklamını yapanlar var gizli taşeronlar çalışanlar var.
Kendi fiber altyapısında hız ve stabilite olarak iyi ancak sansür kısmı kötü olmuş.
Reklam konusunu başka ISS'ler de yapıyordur tek o değildir.
Reklam olarak demek istemedim aslında. Bahsedilen sorunları söylediğinde gözüne soktun halde senden benden çok iyi bildiği halde mevcut sorunları gelip Speedtest'te uçuyorum kaçıyorum diyor. Superonline şöyle böyle dediğinde alternatif varsa ona bak dediğinde Superonline'ı iyi araştır dediğinde trol ilan ediliyorsun. Bambaşka seviye bir şey var reklamdan da kötü bir şey taparcasına övenler var.
Bu arada konu sahibin son mesajı çok açık net.
Fiber internet bağlattıktan sonra mermiler gitmiyor
Arkadaşlar biraz garip bir başlık attım farkındayım tam olarak problemim şu fiber altyapı gelmeden önce VDSL altyapı kullanıyordum hiçbir şikayetim yoktu sonra binama fiber kutusu takmışlardı hem Telekom hem Superonline daha internet bağlanır bağlanmaz hemen oyuna girdim fakat bir 10 dakika...www.technopat.net
Hocam ya ben beceremedim ya da bunu da engellemişler.