Superonline DNS adresi değiştirme

ufukkonur7

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Turkcell Superonline (fiber) internetim var. Ve modem arayüzünden DNS adresimi değiştirmek istiyorum lakin değiştiremiyorum. Arayüzde o kısım kapalı.
Ne yapmam gerekiyor? Forumda bir iki tane aynı konuya rastladım fakat net cevap alamadım.
Sağlayıcı: Superonline.
Modem: Huawei HG8245x6-10

Screenshot_20240805_224831_Chrome.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözebildiniz mi aynı sorunu bende yaşıyorum.

Turkcell'in kendisi DNS ve VPN'lere düşmancıl tavır takınıyor. VPN şirketlerinin VPN için kullandıkları IP subnet bloklarını kendi içerisinde banlamaktalar, mobil veriden 1.1.1.1 DNS adresine bağlanılmıyor dahi. Modeminize custom firewall yüklemeniz gerekecektir, cihaz bazlı DNS değiştirin.

Turkcell'in kendisi DNS ve VPN'lere düşmancıl tavır takınıyor. VPN şirketlerinin VPN için kullandıkları IP subnet bloklarını kendi içerisinde banlamaktalar, mobil veriden 1.1.1.1 DNS adresine bağlanılmıyor dahi. Modeminize custom firewall yüklemeniz gerekecektir, cihaz bazlı DNS değiştirin.
custom firewall nedir

Ve custom firewall'ı nasıl indirebiliriz nasıl yapılır?

custom firewall nedir
Modemler ISS'lerin talebi üzerine Huawei gibi IT şirketlerinden sipariş edilir, IIS talebine göre modemin yazılımını bu şirketlere customize (özel) ettirebilir, muhtemelen Turkcell'de kendisine özel yazılımında DNS adresini değiştirilmesini engelliyor, modemin global firewall yazılımını kullanırsanız DNS adresini değiştirebilirsiniz ama guncellemek zordur.

Modemler ISS'lerin talebi üzerine Huawei gibi IT şirketlerinden sipariş edilir, IIS talebine göre modemin yazılımını bu şirketlere customize (özel) ettirebilir, muhtemelen Turkcell'de kendisine özel yazılımında DNS adresini değiştirilmesini engelliyor, modemin global firewall yazılımını kullanırsanız DNS adresini değiştirebilirsiniz ama guncellemek zordur.
Nasıl kullanacağız hocam internette bununla alakalı birşey bulamadım

Turkcell Superonline (fiber) internetim var. Ve modem arayüzünden DNS adresimi değiştirmek istiyorum lakin değiştiremiyorum. Arayüzde o kısım kapalı.
Ne yapmam gerekiyor? Forumda bir iki tane aynı konuya rastladım fakat net cevap alamadım.
Sağlayıcı: Superonline.
Modem: Huawei HG8245x6-10

Eki Görüntüle 2275241

Superonline kendi modemlerinde DNS değiştirmeye izin vermiyor arayüzdekini değişseniz bile kendi DNS adreslerini kullanacaktır modem arayüzleri kısıtlı Keenetic gibi sağlam bir modeme geçmeniz gerek bende Superonline kullanıyorum Keenetic modemim Wi-Fi 6 desteklemediği için Superonline'ın verdiği TP-Link modemi ile birleştirdim Keenetic şu an sinyal arttırıcı olarak çalışıyor ama yeni TP-Link modelde DNS değişebiliyor fakat değişse bile Superonline'ın DNS'sini kullanıyor.

1722978778685.png

1722978643515.png

Son düzenleme:
Çözümü buldum arkadaşlar burdan yapabilirsiniz.

konu silinmiş hocam yardım lütfen
Moderasyon ekibi ilk önce buraya yazmama rağmen konumu kopyala/yapıştır sebebiyle kaldırdı. Videosu var istersen;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı