Superonline fiber optik değerleri

usebatu

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 gün önce Superonline fiber 100 Mbps download paketli tarifeye yeni abone oldum. Bundan 7 yıl önce kullandığımda ping ve indirme değerlerim çok iyiydi ve yurt dışı serverlarına da gayet iyi bağlanıyordum fakat 4 yıl taşınıp yeniden eve döndüğümde yeni abonelik bağlattığımda büyük sıkıntılar çıktı. TV+ arada donma yapıyor ve oyun içi anlık mesela 10 dakikada 1-2 kere kopmalar yaşıyorum Discord'da seslerde kasma oluyor. Telefon internetinden bağlandığımda böyle sorunlar yok. Modem olarak Huawei'nin Wi-Fi 6 modemini kullanıyorum ekipler geldi fakat onlar da bir şey yapmadan gittiler.

1633858869516.png

Yaklaşık 5 dakikalık Google sunucularına gönderdiğim ping değerlerim.

1633859172243.png

Bu da modemime attığım ping sorun ne bilmiyorum 14 çıkmaması lazım bu kablolu halde Wi-Fi 6 kablosuz bağlandığımda (ASUS B550 TUF Wi-Fi ile) yine aynı 14 pinglere ulaşıyor 2 Ethernet ile denedim yine aynı.

1633859320068.png

Sinyal seviyesi -8 ile -27 dbi arası olması gerekirken sizin -33 dbi ve fazla bir oran. Ekip çağırtıp sinyal değerini kontrol edip düşürtmenizi tavsiye ederim. Bu işlemi Türknet bende ONT aletine giren fiber konnektör ucu değişerek sinyali düşürmüşlerdi.

Şimdi kendi kendine düzeldi -22.52'ye ve daha sabit neden kaynaklanıyor acaba hiçbir şey değişmedi fiziksel olarak ev içinde veya tesisatta.

1633862309745.png

Sinyal seviyesi -8 ile -27 dbi arası olması gerekirken sizin -33 dbi ve fazla bir oran. Ekip çağırtıp sinyal değerini kontrol edip düşürtmenizi tavsiye ederim. Bu işlemi Türknet bende ONT aletine giren fiber konnektör ucu değişerek sinyali düşürmüşlerdi.
teşekkürler

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı