Superonline internet paketi önerisi

Umut Akay

Hectopat
Mahallemde Kablonet ve Turkcell Superonline fiber altyapısı bulunuyor. Yan apartmandaki arkadaşım Kablonet kullanıyor olumsuz yanlarını şöyler sıraladı:
-Akşamları hız 100 Mbps'den 25 Mbps'ye düşüyormuş. (19.00'dan itibaren)
-Ping sorunları yaşıyormuş. (LoL'de pingi 40 ile 130 arası değişiyormuş dediğine göre)
-Bir diğer kötü yanı ise kotalı olması bizim evde internet çok kullanılıyor o yüzden kota olmaması gerekir. (olacaksa da 1000GB-1500GB arasında olmalı.)

Şimdi Superonline'a geçelim:
-Mahallemdeki altyapısı yeni olduğu için çok sorun yaşayan görmedim.
-Evim saha dolabına yakın.
-Fiyatları biraz pahalı gibi gözükse de benim için çok sorun değil.

Superonline'de şu 2 paketi düşünüyorum:

Bu paketlerden hangisi alınır bir de TV+ deneyimleyen var mı ben en son 2-3 yıl önce hattım Turkcell iken salla Kazan'dan çıkıyordu içeriği azdı hala öyle mi?

Akşamları çok download hızı düşüyor, ping sorunları da aşırı fazla.
Netspeed öneririm Netspeed incelemesi

TV+ 50Mbps paketini kullanıyorum, herhangi bir sorun yaşamadım.

Yüksek ihtimalle internet paketinin özelliğidir. Superonline'da da böyle bir paket bulunuyor. Farklı bir sorun da olabilir ama.

Bu kullanılan bölge, tarife ile değişir.
Ben 16Mbps kullanırken 10 pingle Valorant oynuyordum.
Yurt dışı serverlerinde ping "diğer ISS'lere göre" fazla, çok da büyük sorun teşkil etmiyor.

Güldüren 100 kampanyası kullanıyorum.
  • Arkadaşın kota konusunda sallamış, kota falan yok.
  • Superonline'da 30 ping aldığım LoL'den 33-34 (jitter var 1ms) ping alıyorum.
  • Akşamları indirme hızı 100'den 25'e düşüyor kısmı doğru. Upload ise sabit 5.
  • Sinema TV kanalları + filmbox ve değişik belgeseller var.
  • Fiyat 104 TL (Modem+tv kutusu falan dahil)
  • DOCSIS 3 olduğu için VDSL gibi anlık hız düşüremiyorlar hep sabit 100, düşerse modemden gözüküyor.
Beğenmediğim iki şey var, modemin 5GHz'si kısa mesafe çekiyor ama bu tüm internet sağlayıcılarının ve teknolojinin sorunu. Diğeri de bazen anlık ping artıp düşüyor TR serverlarında (3 4 oyunda 1 kez 150 ms oluyor 3 4 saniyeliğine), yurt dışında bu sorun daha hiç olmadı.

Nperf sonuçları da şöyleymiş.

Eğer şubesi olması şart değilse ve altyapınız 100 MBPS destekliyorsa, TV şu bu ek paketleri umursamıyorsanız Netspeed-Turknet vs daha uygun. Türk Telekom benim olduğum yerde 16 MBPS desteklediği için (port muhabbetleri) hiç uğraşmadan Kablonet'ten devam ettim.

Son düzenleme:

Netspeed Max 60 download veriyor bu bana yetersiz görünüyor zaten şu an kullandığım Türk Telekom'da 24 download 7 upload (evet 7 upload yanlış yazmadım) alıyorum. LoL gibi oyunlarda sabit 20 ping alıyorum gayet iyi ancak 24 download günümüzde yüksek GB dosyaları indirmek için yetersiz kalıyor. (Saniyede 2.5MB)

Karar sizin, isterseniz TurkNet GigaFiber geçin.

İnternet hızının düşmesi kötü olaymış zaten iş güç derkene internetin en çok kullanıldığı vakit akşam onda da 25 download paket değiştirmemin anlamı kalmaz upload Türk Telekom 7 veriyor zaten o da bana yetiyor yani bana Download lazım.

Şu paket iyi gibi duruyor ancak 500GB kota evimiz için yetersiz.
Karar sizin, isterseniz TurkNet GigaFiber geçin.
Altyapı olsa geçmez miyim
VDSL 75 download veriyorlar.

Kotalı hiç almayın, bu arada sabahki hız testini üstteki mesajıma düzenleyip ekledim. Kota olayı bu devirde rezillik direkt.

Altyapınızı ve maximum kaç Mbps verdiğini öğrenebilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…