SuperOnline Modem Tavsiyesi

thilkin

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Başlıktan da anladığınız gibi ihtiyacım olan bir modem fakat, uyumsuzluktan endişelenip size sorayım dedim modem alırken. Tavsiyede -umarım- bulunursunuz.

İlk önce modem markasını ve modelini belirtelim:
Tilgin
HG1311C
modem_alt.jpg

Modemi değiştirmek istiyorum fakat uygun bir model bulmalıyım. İlk olarak biz modeme tek (Ana) kabloyu (1) takıyoruz ve ardından modemin arkasından ethernet (2) ve telefon (3) kablosu olmak üzere iki farklı kablo ile gerekli cihazlarla bağlantıyı gerçekleştiriyoruz. Fotoğraf ile gösterirsek;
modem_arka.jpg

ADSL kullanmadığımı fark etmişsinizdir. Fibernet kullanıcısıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ek bilgi gerekirse belirtin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer amacın daha çok kapsama alanı sağlayan yeni bir router cihazı almak ise, elindeki bu modemi kullanarak sadece bu modeme gelen interneti yeni alacağın router'a yönledirecek şekilde basit bir sistem kurarak kullanmaya devam edebilirsin. Yani hem elinde bu resimdeki modemin kalır hemde yeni bir router ile daha geniş bir kablosuz ağa sahip olursun.

Bu işlem nasıl olur dersen, modeminin üzerindeki "2" olarak işaretlediğin ethernet kablosunun diğer ucunu bilgisayara değilde, alacağın router'a takabilirsin.

Tarif ettiğim şekilde kullanmanı önermemin nedeni , bazı durumlarda Superonline veya farklı bir İnternet Sağlayacısı size "bizim modemimizi kullanmak zorundasınız" diye bir dayatmada bulunabilir. Böyle bir dayatmada bulunmalarının nedenlerinden bir tanesini, Superonline için örnek vermek gerekirse sundukları IPTV hizmetinin kendi sağladıkları modemler üzerinden kolayca karşılıklı birbirini görmesi sorun çıkarmamasından kaynaklanıyor.

Düzenleme;
Ek olarak sormak istediğim bir soru var, hattınız fiber internet ise neden telefon kablosu da bağladınız?
Bildiğim kadarı ile fiber internet bağlantısında modeme telefon hattı bağlamaya gerek olmuyor.
Yanlışım varsa lütfen düzeltin.

Arkadaş telefonu SuperOnline'dan kullanıyor olabilir. @ofpistan

Hocam bende de aynı sıkıntı var. Başka bir sitede gördüm doğrumu bilmiyorum, alacağın Router'ın Mac adresini Tilgin'in Mac adresi yaparsan bağlanıyormuş Superonline'de. Ben TTnet kullanıyorum, böyle bir şey olur mu bilemem. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı