Superonline Paket Kaybı

Kablosuzdan verim alınması için modem ile aranızda kuşbakışı hiçbir engel olmaması gerekiyor. Arada bir dolap olması bile paket kaybı için yeterlidir ki duvar hayli hayli sıkıntı yaratır.

Oyun gibi ping değerlerinin hayli önem arz ettiği bir durumda kablo çekmek tek çözüm. Modemi yanınıza alabiliyorsanız alın. Başka da seçenek yok maalesef.

Ayrıca konuyu trollemek isteyen arkadaşları Donanımhaber'e yollayalım. Arkadaşlarınız da orada. Kablosuzda daha düşük ping aldığını iddia eden o arkadaş kanıtlasın bana burada, 20 metre CAT6 UTP kabloyu adresine kargolayacağım.

Sadece tahtadan bir kapı var ve ortası 9 eş parçaya bölünmüş bir camdan. Bunun bu kadar sorun çıkaracağını düşünmüyorum, siz ne dersiniz?

Dosya Ekleri

• packet loss.png
    45,6 KB · Görüntüleme: 316
Sadece tahtadan bir kapı var ve ortası 9 eş parçaya bölünmüş bir camdan. Bunun bu kadar sorun çıkaracağını düşünmüyorum, siz ne dersiniz?

Dediğim gibi, en uygun ortamı hazırlasanız bile kablosuzda uygun gecikme sürelerini almanız imkansıza yakın.

Kabloyla test edin bakalım, kabloyla sorun varsa sorun Superonline kaynaklıdır. Ayrıca keşke ilk kurulumu bilgisayarınızın bulunduğu odanıza yaptırsaydınız.

Laptopım olmadığı için kablo ile test ettirme şansım yok. Modemin karşısında benim odam var fakat benim odam ev kapısına biraz uzak olduğu için ve estetik açıdan kablo kötü duracağı için ev kapısının yanına kurulum yaptırdık.

Kapı açıkkende bu sorun oluyor

Dosya Ekleri

• kayip2.png
    8,3 KB · Görüntüleme: 187
  • modem.jpg
    387,9 KB · Görüntüleme: 164
Sizden iki şey yapmanızı rica edeceğim.

cmd penceresi açın. Önce tracert'ı yapın, daha sonra ping atın. Tracert bitene kadar, ping de yaklaşık 20-30 tane attıktan sonra ekran görüntüsü alıp koyabilir misiniz buraya?

"tracert tr.leagueoflegends.com"
"ping -t tr.leagueoflegends.com"

Tabii ki buyrun: hastebin

"ping -t 192.168.1.1" yapın bir de. Sorun sanırım altyapınızdan kaynaklı.

Dairenize CAT6 kablo mu geliyor yoksa fiber kablo mu?
O dediğiniz kabloya nasıl anlarım? Modeme gelen kablonun fotoğrafını çeksem anlaşılır mı?
Arkada download varken sonuç: hastebin
Download yokken boşta sonuç: hastebin

Sürdürdüğümde oyundayken 1524 paketten 5 tanesini kaybetti (192.168.1.1)

Bakın, sorun bariz WiFi'da.

Kablo çekmeden ne oyundan verim alırsınız ne de Fiberoptiğin faydalarından yararlanabilirsiniz.

Normalde Fiber bağlantılarda arkada download yapsanız bile pinginiz oynamaz. Sırf bu yüzden aylardır fiber çektirmeye çalışıyorum.

WiFi kullanarak kendinize ve internetinize yazık ediyorsunuz. Superonline'ı arayın, modemin yerini değiştirmek istiyorum diyin. Muhtemelen ücretsiz hallederler.

Bu kopmalar mobilde de oluyor o nasıl olacak peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…