Superonline ping değerleri yüksek

BurakC

Kilopat
Katılım
8 Mayıs 2015
Mesajlar
50
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Bu konu biraz uzun olacak, özür dilerim. Sade şekilde anlatmaya çalışacağım ama başarabileceğimi sanmıyorum :)

Ben 2019 yılından beri Superonline kullanıyorum. Son zamanlarda ping sorunu belirmeye başladı. Dönem dönem bu sorun gelip geçiyordu fakat artık bunların sıklığı arttı. Artık ne yapacağımı bilmiyorum firmaya lafımı anlatamıyorum, anlatamadıkça artık kendimi deli yerine koymaya başladım. Resmen Facebook resim yüklüyor mu, YouTube video açıyor mu sorularından öteye gidemiyor gibi geliyor. Web Browsing yapabiliyorum , film vs. izleyebiliyorum ama benim için internet bundan ibaret değil. Nperf üzerinden ve speedtest üzerinden ping testi yaptırdığımda 15'i geçmiyor fakat aşağıda aldığım sonuçlar çok çok farklı.

Benim en çok kullandığım programlar kişisel olarak Discord, TeamViewer, Telegram; oyun olarak ise Metin2, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege [Steam], Minecraft [Xbox Game Pass üzerinden]; çalıştığım şirket için ayrı bir bilgisayardan kullandığım Sap, Microsoft Teams.
Arkadaşlarım kendi bilgisayarlarını kullanırken CMD üzerinden Metin2 için ping attıkları zaman 5-10ms değerleri alıyorlar. Ben 63-100 arası değerler alıyorum. Arkadaşlarımla oyun oynarken beni sürekli oyundan atıyor. Aynı sorun Discord programında mevcut. Onlar 35-48 ms alıyor ben 250-300ms alıyorum. İnternet paketim 100Mbps download / 20 upload. Yayın açarken görüntü donup duruyor diyorlar. Steam indirmeleri yaparken 9MB hız ile indiriyorum ve anlık olarak 200 Kbps kadar düşüp tekrar yükseliyor. Bu sorunlardan artık lanet ettim hiçbir şey yapmıyorum diyecektim ki arada sırada iş yerinden eve getirdiğim laptoptan iş yapmaya kalkıştım ve Microsoft Teams'te bağlantı kopmaları yaşadım. Görünen değerler pek yüksek olmasa da artık saliselik bağlantı kopmalarına ve bunların programlara etki edecek düzeye gelmesi artık bardağı taşıran son damla oldu.
Çünkü ısrarla modemde sıkıntı yok, altyapıda sıkıntı yok diyorlardı. Anakart değişimi bile yapmıştım belki sorun ondadır diye düşünmüştüm. Evin içindeki kabloları yeniledim fakat nafile. Çözüm olmadı.
Superonline tarafını arka arkaya arayıp rahatsız etmemin sonucunda en son modem değişikliğinde karar kıldılar. Bugün modemin kurulumunu yaptılar ve sonuç olarak hiçbir şey değişmedi.
Sorunun bilgisayarımda olduğunu düşündüğüm için ping testini telefonumda yaptım Superonline hattına bağlı Vodafone telefon hattımdan Hadımköy gibi aşırı verimsiz bir yerde olmama rağmen her programda çok daha iyi ping sonuçları alıyorum. Bana bağlantınız var diyor ve susuyorlar.
gfkiyaslama.jpg
s1dc.jpg



Biraz araştırma yaptım ve modem güncellemesi yapmam gerektiği söylendi. Eski modemim HG255s Huawei'den ZTE H3600 v9'a geçiş yaptım fakat bu modemde de diğerinde olduğu gibi her şey aşırı kısıtlı. Araştırmalarım sonucu Keenetic kullanan bazı kişilerin Telegram grubu kurduğunu gördüm orada bana Keenetic sprinter ya da başka modellerini incelemem gerektiğini, ont cihazı ile uyumlu olduklarını kullanırsam sorunumun çözüleceğini söylediler. Başka modem satın almak istediğimi Superonline firmasına söylediğimde bana kullanamayacağımı ve bilgi verilmeyeceği cevabını aldım.

Ne yapmam nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Bu ping değerleri bazı kişiler için çok gelmeyebilir ama oyun ve Discord için, Microsoft Teams ve sap için gerçekten fazla ve bağlantı kopmaları yaşıyorum. Firmadan ayrılamıyorum, 1 yıl taahhüt devam ediyor ve diğer olan firmalar bu firmadan çok çok daha kötü firmalar. İnternet hızları rezalet, altyapıları yok.
 

Dosya Ekleri

  • gfkiyaslama.jpg
    gfkiyaslama.jpg
    183 KB · Görüntüleme: 15
  • s1dc.jpg
    s1dc.jpg
    188,2 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı