Superonline vs Türk Telekom

Seçiminiz hangisi? Neden?

• Oy verenlerin toplamı
    40
  • Anket kapandı .

Tgyokty

Megapat
Makaleler
6
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yorumlarınızı ve oylarınızı beklemekteyim. Şimdiden teşekkürler.

TT hiç kullanmadım çevrem zaten bunun nedeni. Eski Superonline kullanıcısı olarak da artık önermem. Türknet veya Netspeed'e göz atın.

İkisi de fiber hat ise var ise fark eden çok bir şey olmaz, diğer şartlarda Superonline bir tık daha iyi.

Turktelekom kullanıyordum, Superonline geçiş yaptım, yapmaz olaydım hem düşük hız hemde durmadan kopma. Bu nedenle Turktelekom'a geri dönüş yaptım, şu anda 0 kopma ve gayet iyi hız alıyorum, ancak fiyatlar kazık. Onun yerine netspeed millenicom vs bakabilirsiniz.

Herşey altyapıda bitiyor bence. TT kullanıyoruz yaklaşık 10 senedir arada sorunlar oluyordu ama altyapı berbat. Şimdi İstanbula taşındım altyapım çok iyi TürkNet kullanıyorum 87 Mbps sorunsuz alıyorum ama arada ping oluyor oturduğum yerdeki yoğunluktan dolayı.

Telekom kullanmayın kullandırtmayın, yeni taşındığım bina 0 bina olduğu için 6 aydır internet alt yapısını bekliyorum son çare superbox aldım 12 mbit internete aylık 140 lira ödüyorum onunda hızını oyunlarda pingini bana sorun.. millet uzayı fethediyor bizimkiler daha internet altyapısını yapmıyor söylenecek tek kelime dahi yok TELEKOM PARA KAZANMASIN

Arkadaşlar turknet kullanan veya geçiş yapan kişiler de bin pişman. Ne yapacağım şimdi anlamadım ben de. Oturduğum yerin altyapısı turkneti desteklemiyor. Superonline ve Türk Telekom arasında seçim yapacak olursam superonline 1 adım daha önde sanki. Buna ek olarak alternatif var mıdır? Desteklerinizi beklemekteyim.

Turktelekom vs Superonline ;

Turtelekom:
  • Bir devlet iştiraki
  • Fiber alt yapı var ise tercih edilebilir.
  • 7 Milyon Km. (fiber saha kabloları içerisinde 20 tali kablo x 350.000 Km. değerini çarparak ortaya çıkan) Uzunluğunda Fiber alt yapı olduğunu iddaa etmekte. (işin aslı yukarıdaki parantez içerisinde...)
  • Aldığı para 5 TL bile olsa hak ettiğini düşünmediğim ve MECBURİ suretle kullandığım bir ISS'tir kendileri.

Superonline:
  • Özel bir kuruluş
  • Kendisine ait Fiber alt yapısı ile muazzam ama abartılı fiyatları gereği bir o kadarda uzak durulan ISS'tir.
  • Yenilerde Superbox ile sektöre ciddi bir giriş yapmıştır.
  • Alt yapısının olmadığı yerde Turktelekom alt yapısını kullanarak hizmet verir. Fakat bilinçsiz olan kullanıcılar sırf ismi için iyi bir tercih yaptığını düşünür ama alt yapı olarak Turktelekom'dan dolaylı hizmet aldığı gerçeğinden bi haberdirler.
  • Kendi alt yapısının olduğu yerlerde, kişilerin fiyat kaygısı yok ise; tercih edilmesi gereken ISS'tir kendileri.
Açıkcası al birini vur ötekine!
Malesef Türk halkı için "İNTERNET" elzem bir yaradır.

Aslında bu karşılaştırma işin içerisinde olan kişilere göre mantıklı bile değil. Fiber altyapıları karşılaştıracak olursak, Turkcell/SOL'un TT'dan daha iyi olduğu tek konu upload hızını 1Mbps daha yüksek vermesi. Geriye kalan en önemli etkenler zaten stabilite ve ping. Yurtdışı taşıyıcıları açısından TT zaten en pahalı ve en iyi Tier 1 carrier'ı (NTT) kullanıyor.

İşin özü şu; Fiber altyapıyı TT sağladıysa/kurduysa kesinlikle Türk Telekom. Zaten o zaman Turkcell/SOL oraya hizmet veremez.

TT hakkında bu kadar olumsuz görüş olması şirketi biraz zedeliyor. O olumsuz yorumların kaynağı zaten TT'un diğerlerinin yanında dev gibi olması. 40 milyondan fazla insana hizmet sağlıyor. Mantıklı düşünecek olursak hiçbir şirket 40 milyon abonenin mutlu olmasını sağlayamaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı