ADSL/VDSL altyapısı Türkiye'de tamamen Türk Telekom üzerinden çalışır. Hangi firmadan alırsanız alın fiber altyapı yoksa Türk Telekom'a mecbursunuz. Bu altyapıyı hiç tavsiye etmiyorum. Firmadan bağımsız olarak söylüyorum bunu. Eski bir altyapı, hataları olan bir altyapı. Yetersiz bir altyapı.
Fiber için konuşacak olursak,
Superonline Ankara'da iyi bir altyapıya sahip. Hız düşüklüğü gibi herhangi bir sorunu yok. Hatta fazlası var yer yer. Müşteri hizmetlileri de ilgili.
Türk Telekom fiber altyapıda bence pahalı. Superonline altyapısı gelmemiş oşan taşındığımız binada 1 sene kullanmak zorunda kaldım. İnternet vasattı. Hatta o dönemler gece sabaha kadar belli saatler arası ADK' tüketilmiyordu. Tüketilmişse de hız ADK'sız haline geliyordu. 1 gün normal davranırken 2. gün ADK varmış gibi hız limitine takılıyordum. Arayıp çözüyordum. 3-4 güne bir tekrar ediyordu illallah etmiştim.
TürkNet'i, UyduNet'i son zamanlarda altyapısı bulunan yerlerde tercih olarak duyuyorum. Kimse bir memnuniyetsizlik yaşamamış. Altyapı olan yerde denenebilir.
Fiyat konusunda 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı.