Superonline vs Türk Telekom

Seçiminiz hangisi? Neden?

• Oy verenlerin toplamı
    40
  • Anket kapandı .
İstanbulda oturuyorum.Eskiden 8mbps hız alıyordum kullandığım pakette sonra taahüt bitince aradılar 10 TL fazla verip 16mbps hız almak istermisiniz diye kabul ettim ve 1 ay sonra internet hızımı tekrar 8mbps kullanmaya başladım.Nedenini sorduğumda bana altyapınizdakin kablolar TurkTelekoma bağlı ve oksitlenme meydana geldiği için artık 8mbps kullanmak zorundasınız dediler.Şuan boşuna para odüyorum ve taahhüt bitince hangi firmayı kullanacağımı bilmiyorum.

Arkadaşlar bir seçim yapmak gerekirse superonline kullanmak daha iti sanki. Oylar ve yorumlar onu gösteriyor.

ADSL/VDSL altyapısı Türkiye'de tamamen Türk Telekom üzerinden çalışır. Hangi firmadan alırsanız alın fiber altyapı yoksa Türk Telekom'a mecbursunuz. Bu altyapıyı hiç tavsiye etmiyorum. Firmadan bağımsız olarak söylüyorum bunu. Eski bir altyapı, hataları olan bir altyapı. Yetersiz bir altyapı.

Fiber için konuşacak olursak,

Superonline Ankara'da iyi bir altyapıya sahip. Hız düşüklüğü gibi herhangi bir sorunu yok. Hatta fazlası var yer yer. Müşteri hizmetlileri de ilgili.

Türk Telekom fiber altyapıda bence pahalı. Superonline altyapısı gelmemiş oşan taşındığımız binada 1 sene kullanmak zorunda kaldım. İnternet vasattı. Hatta o dönemler gece sabaha kadar belli saatler arası ADK' tüketilmiyordu. Tüketilmişse de hız ADK'sız haline geliyordu. 1 gün normal davranırken 2. gün ADK varmış gibi hız limitine takılıyordum. Arayıp çözüyordum. 3-4 güne bir tekrar ediyordu illallah etmiştim.

TürkNet'i, UyduNet'i son zamanlarda altyapısı bulunan yerlerde tercih olarak duyuyorum. Kimse bir memnuniyetsizlik yaşamamış. Altyapı olan yerde denenebilir.

Fiyat konusunda 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı.

Önceki evimde 5 sene boyunca TT fiber kullandım ve çok memnun kaldım. Bir kez bile olsa bağlantı problemi yaşamadım ve tek bir şikayet kaydı bile oluşturmadım. Şu an ise SO fiber kullanmaktayım. TT fibere göre daha pahalı ama kalite olarak benim gözümde hiç bir farkı yok. Çok memnunum. Sonuç olarak iki firma da fiber hizmetini iyi yapıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı