Superonline'da 1000 mbit hız desteği bulunuyor mu?

Hayır hocam FTTB fibere sahipseniz göknet GPON gösterir.

FTTB VDSL ile karıştırmayın, benim bahsettiğim altyapı mdu Switch bulunan FTTB-ETH altyapısı.

Buyurun hocam madem öyle size FTTB altyapı olan adres vereyim. Bu adres akrabamın. Adresinde FTTB altyapı var. Göknet bbk kodu: 21280373.
Kodu verin direk adresini çıkarıp kontrol sonucunu verir. FTTB altyapıyı GPON olarak göstermez. Lütfen yanlış bilgi vermeyin. Sizin FTTB dediğiniz zaten VDSL. Sonuçta mahalledeki VDSL kabininin apartman içi veya önünde olan modeli. İkisi de aynı mantıkla çalışıyor. Kabine kadar fiber, sonrası bakır.

Buyurun hocam madem öyle size FTTB altyapı olan adres vereyim. Bu adres akrabamın. Adresinde FTTB altyapı var. Göknet bbk kodu: 21280373.
Kodu verin direk adresini çıkarıp kontrol sonucunu verir. FTTB altyapıyı GPON olarak göstermez. Lütfen yanlış bilgi vermeyin. Sizin FTTB dediğiniz zaten VDSL. Sonuçta mahalledeki VDSL kabininin apartman içi veya önünde olan modeli. İkisi de aynı mantıkla çalışıyor. Kabine kadar fiber, sonrası bakır.

Dostum bak bilmediğin konu hakkında bari kesin konuşma. Bir de gelmiş beni suçluyorsun kafayı sıyıracağım.
Aslında ikimizde aynı şeyi söylüyoruz. Lakin sen şurayı atlıyorsun:

Tüm FTTB altyapılar aynı değil. Bazıları VDSL bazıları GPON şebeke.

FTTB altyapı dediğimiz şey ikiye ayrılır:

1) FTTB-ETH (GPON Şebeke)
Fiber kablo binanın altına kadar girer, aşağıya konulan Telekom'a ait swtich üzerinde sonlanması yapılır ve cihazın portlarından her daireye CAT6 kablo çıkar. Bu türe FTTH-ETH denir ve bu altyapı Fiberdir. Bu yüzden Göknette fiber olarak gözükür ki öyledir. Bu altyapıda maksimum 100 Mbps hız alabilirsin çünkü genelde Switch'lerin portları 100 Mbps oluyor.

2) FTTB-VDSL (DSLAM)
Yine fiber kablo aşağıya kadar gelir, bu kez Switch yerine DSLAM adlı cihazda sonlanır ve iki telli RJ11 bakır kablo ile dairelere çıkar, VDSL saha dolabının evinin aşağısında olmasıdır. Bu altyapı dümdüz VDSL. Zaten Göknette VDSL'ya da FTTX-V2 olarak gözükür.

Yani bunun konumuzla alakası yok. Ne alaka anlamadım? Senin bahsettiğin kabin T11, T21 kabin. Tamamen alakasız benim bahsettiğim FTTB-ETH altyapı mdu Switch olan.

Madem bende size bir BBK vereyim: 50336367 bu altyapı FTTB-Eth mesela.

Son düzenleme:
Dostum bak bilmediğin konu hakkında bari kesin konuşma. Bir de gelmiş beni suçluyorsun kafayı sıyıracağım.
Aslında ikimizde aynı şeyi söylüyoruz. Lakin sen şurayı atlıyorsun:

Tüm FTTB altyapılar aynı değil. Bazıları VDSL bazıları GPON şebeke.

FTTB altyapı dediğimiz şey ikiye ayrılır:

1) FTTB-ETH (GPON şebeke)
Fiber kablo binanın altına kadar girer, aşağıya konulan Telekom'a ait swtich üzerinde sonlanması yapılır ve cihazın portlarından her daireye CAT6 kablo çıkar. Bu türe FTTH-ETH denir ve bu altyapı fiberdir. Bu yüzden göknette fiber olarak gözükür ki öyledir. Bu altyapıda maksimum 100 Mbps hız alabilirsin çünkü genelde Switch'lerin portları 100 Mbps oluyor.

2) FTTB-VDSL (DSLAM)
Yine fiber kablo aşağıya kadar gelir, bu kez Switch yerine DSLAM adlı cihazda sonlanır ve iki telli RJ11 bakır kablo ile dairelere çıkar, VDSL saha dolabının evinin aşağısında olmasıdır. Bu altyapı dümdüz VDSL. Zaten göknette VDSL'ya da FTTX-V2 olarak gözükür.

Yani bunun konumuzla alakası yok. Ne alaka anlamadım? Senin bahsettiğin kabin T11, T21 kabin. Tamamen alakasız benim bahsettiğim FTTB-ETH altyapı mdu Switch olan.

Madem bende size bir bbk vereyim: 50336367 bu altyapı FTTB-ETH mesela.

Bende sana diyorum ki verdiğim adreste daireye apartman içinden CAT6 çıkıyor. CAT6 iki tel de kullanılmıyor. Dediğiniz altyapı yani. Ama ne hikmetse bunda da VDSL olarak görünüyor. Ondan da mdu Switch var ama yine de VDSL görünüyor. Bakır dememin sebebi maalesef bakır mantığıyla çalışması. Bu işi en iyi Superonline yapıyor sanırım. 100 değil CAT6 ile gerektiğinde 1000 veya 500 Mbps bile verebiliyor.

Arkadaşlar firmaları aradım. Turkcell ve Turk Telekomda 1000Mbit altyapı. TurkNet'te ise 100mbit altyapı varmış.

Bende sana diyorum ki verdiğim adreste daireye apartman içinden CAT6 çıkıyor. CAT6 iki tel de kullanılmıyor. Dediğiniz altyapı yani. Ama ne hikmetse bunda da VDSL olarak görünüyor. Ondan da mdu Switch var ama yine de VDSL görünüyor. Bakır dememin sebebi maalesef bakır mantığıyla çalışması. Bu işi en iyi Superonline yapıyor sanırım. 100 değil CAT6 ile gerektiğinde 1000 veya 500 Mbps bile verebiliyor.
MDU Switch ile DSLAM farklı şeyler dostum.. Senin dediğin altyapı içinde DSLAM bulunan T11, T21 kabin olarak geçen altyapı benim bahsettiğim bu değil. İkisi farklı altyapılar kaç kez anlatmam gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı