Superonline'da online oyunlara bağlanırken ping sorunu oluyor

Samurai69

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yeri burası mı bilmiyorum kusura bakmayın. Bu öğleden beri ilginç bir sorun yaşıyorum, bundan önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Online oyunlarda loading screen girdiği zaman uzun süre yüklemeye çalışıyor ama belli bir süre sonra failed to connect tarzı hata alıyorum oyununa göre. Önce PC ile ilgili bir şey oldu sandım, birçok şey denedim düzelmedi. Mesela path of exiles 2, çıktığından beri oynarım bir sorun yoktu. Bugün 2-3 loading screen normal olurken sonraki çok uzun sürüyor o sırada bağlantıyı kaybediyor sanırım, belli bir süre sonra yüklüyor fakat ms olarak 100binlere çıkıyor oyun donmuyor ama ping olarak donuyor. Marvel Rivals deniyorum, 2-3 maç problem olmuyor sıradaki maç loading screende kalıyor, belli bir süre sonra ana menüye atıp bağlanmada problem yaşandı gibi bir hata alıyorum.

Daha sonra Cloudflare'e bağlanıp deneyeyim dedim, bayağı araştırma yaptım çünkü tam bir cevap bulamadım ama internetle ilgili olabileceği yazınca deneyeyim dedim. Hiçbir şekilde problem yaşanmıyor buna bağlıyken, her şey normal fakat hep açık tutamıyorum çünkü aşırı lag yapıyor. Şimdi bu sorun ne ile ilgili olabilir ISP ile alakalı mıdır? Superonline kullanıyorum, kendilerine nasıl izah edebileceğimi bilmiyorum. Modemi sadece yeniden başlattım bir etkisi olmadı, hard reset atmayı düşünüyorum. Onun haricinde PC'de birkaç Ipconfig komutu denedim, manuel DNS girmeyi denedim olmadı. Sadece Cloudflare gibi uygulamalara bağlıyken sorun yaşanmıyor.

Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim, teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Rottega
Malesef hocam, birçok şey denedim fakat çözemedim. Olay tamamiyle superonline ile ilgili, çünkü VPN bağlıyken en ufak problem yaşanmıyor. Kendilerine çok kez ulaştım, btk üzerinden şikayet bile oluşturdum yetkili birileri baksın diye fakat hiçbiri sorunu anlamıyor. Statik IP aboneliği başlattım denemek için o da fayda etmedi. Tek çözüm superonline illetinden kurtulmak, son 3 ayım kaldı taahütüm bittiği an kapatıp, tt alt yapısı kullanan bir firmaya geçeceğim.

Rekabetçi FPS oynamıyorsan VPN kullanmanı öneririm, bedava VPNlerden hotspot shield lag yapmıyor pek, PoE tarzı online oyunlarda hissedilmiyor en azından.

@Rottega
Malesef hocam, birçok şey denedim fakat çözemedim. Olay tamamiyle superonline ile ilgili, çünkü VPN bağlıyken en ufak problem yaşanmıyor. Kendilerine çok kez ulaştım, btk üzerinden şikayet bile oluşturdum yetkili birileri baksın diye fakat hiçbiri sorunu anlamıyor. Statik IP aboneliği başlattım denemek için o da fayda etmedi. Tek çözüm superonline illetinden kurtulmak, son 3 ayım kaldı taahütüm bittiği an kapatıp, tt alt yapısı kullanan bir firmaya geçeceğim.

Rekabetçi FPS oynamıyorsan VPN kullanmanı öneririm, bedava VPNlerden hotspot shield lag yapmıyor pek, PoE tarzı online oyunlarda hissedilmiyor en azından.
Hocam ethernet bağlayıp denedim ve aynı sorun maalesef devam ediyor sorun tamamiyle superonlineda. Kurtulmak istiyorum fakat koyduğu fahiş taahüt rakamları bu işi çok zorlaştırıyor.

Güvenli internet profili seçili olabilir. Turkcell mobil uygulamasından, işlemler bölümünden, güvenli internet hizmeti bölümünden gücenli internet hizmeti almak istemiyorum seçeneği seçili olup olmadığını kontrol eder misiniz. Eğer çözülmezse bilgisayardan goodbyedpi kullanarak online oyunlara bağlanmayı deneybilirsiniz. Müşteri temsilcisine de bu sorununuzu bahsetmekten çekinmeyin.

Superonline dan kurtulursanız sorun çözülür. Sorunun kaynağı superonline. Speedtest yapınca uçuyor kaçıyor işin içine online oyun girince patates oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı