Superonline'da ping var

Yusuffy

Decapat
Daha fazla  
Eskiden sunuculara aldığım ping değerleri normalken şu an normalden yaklaşık 25ms daha fazla ping alıyorum. Örneğin İstanbul sunucularına ortalam 9ms ping alırdım şu an 32ms. Frankfurta eskiden 45ms ping alırdım şu an 70ms. Kablolarımda bir sorun yok bilgisayarımda da sorun yok. Riot Games ile görüşme yaptım bilgisayarıma birkaç uygulama yüklettiler onlardan test yaptıklarında bilgisayarımda bir sorun olmadığını ve onların sunucusunda da bir sorun olmadığını söylediler. Sorun internet sağlayısından kaynaklanan paket kaybı gibi bir şey olabileceğini söyledi Riot Games.

Bunu Superonline teknik desteğe sötlediğimde ping değerlerimin 90ms in altında olduğu için normal değerler arasında kabul edildiği söylendi bu yüzden yardım etmeyeceklerini söyledi. Yaklaşık 6-7 kez iletişime geçtiğim için en sonunda konuştuğum kişi her dediğimi dinlemeden bir bahane uydurup beni geçiştirmeye çalıştı resmen. Ayrıca bu ping sorunu Turkcell'in bir hız testi sunucusuna bağlandığımda sorun yok ama aynı ilde Turkcell'in olmayan herhangi bir sunucuya bağlandığımda sorun yine oluyor. Bu neden kaynaklı bileniniz var mı?

Superonline ı ben Düşmanıma bile önermiyorum. Diğer iss larından çok sorunlu. Ota bka sansür engelleme bant genişliği daraltması vs uyguluyor. Speedtestleri hikaye oraya bakarsak uçuyor kaçıyor. Yurtdışı bağlantılarında sorun var Ping yüksek. Bu konu hakkında araştırma yaparsanız çok daha iyi görürsünüz.

Bu Superonline sansürün test aşamalarını uygulayan bir nevi pilot uygulama servis sağlayıcı.
Bir yere sansür atılacaksa veya atılması düşünülüyorsa ilk bunlar uyguluyorlar.
Hatta uyguladıkları sansürden kimi zaman BTKnın bile haberi olmuyor Kafalarına göre sansür uyguluyorlar.
Şikayet edip sonuç alacağımız bir yerde yok. Kimi kime şikayet edeceksin.
Müşteri hizmetleri speedtest yapıp sorun yok diyor. 😂

Superonline ı ben Düşmanıma bile önermiyorum. Diğer iss larından çok sorunlu. Ota bka sansür engelleme bant genişliği daraltması vs uyguluyor. Speedtestleri hikaye oraya bakarsak uçuyor kaçıyor. Yurtdışı bağlantılarında sorun var Ping yüksek. Bu konu hakkında araştırma yaparsanız çok daha iyi görürsünüz.

Bu Superonline sansürün test aşamalarını uygulayan bir nevi pilot uygulama servis sağlayıcı.
Bir yere sansür atılacaksa veya atılması düşünülüyorsa ilk bunlar uyguluyorlar.
Hatta uyguladıkları sansürden kimi zaman BTKnın bile haberi olmuyor Kafalarına göre sansür uyguluyorlar.
Şikayet edip sonuç alacağımız bir yerde yok. Kimi kime şikayet edeceksin.
Müşteri hizmetleri speedtest yapıp sorun yok diyor. 😂
Müşteri hizmetleri kesinlikle işini yapmayı bilmiyor resmen fiyasko.

Bu sorun superonline'nın dandik routinginden kaynaklanıyor. ip ve bgp, SR dediğimiz Services Router üzerinde oluyor.
Misal Superonline Sahada, Service Router olarak Nokia'nın SR7 vs SR7s makinalarını kullanıyor. Bu makinalar hem IP, hem Bgp hemde genel routeyi yönetiyor.

Superonline sunuculara erişim, SSG'den POP rotasında, çıkış routeye gelmeden ki HOP'larda, TTN'de veya Genel Şehir içi BGP rotasında konak sunuculara ulaşırken, eğer yönlendirmeyi, Bir Hop'tan diğer uzak Hop'a atarsa veya Rotayı tamamen değiştirirse, Yurtdışı çıkışlarda Genel ms artıyor.
Superonline genelde, rotayı çok değiştiriyor.
Senin bölgende, Superonline'nın sunucu bazlı veya Genel routing üzerinde bir sıkıntısı vardır.
Bölge bazlı düzelebilir, bazen de Genel sunuculara ms artışı, bölgedeki SSR veya SR'lerin değişmesinden de olabiliyor, belki de upgrade yapıyor da olabilirler. Sahayı görmeden, birşey demek çok zor, yakında düzelir büyük ihtimal.

Bu sorun superonline'nın dandik routinginden kaynaklanıyor. ip ve bgp, SR dediğimiz Services Router üzerinde oluyor.
Misal Superonline Sahada, Service Router olarak Nokia'nın SR7 vs SR7s makinalarını kullanıyor. Bu makinalar hem IP, hem Bgp hemde genel routeyi yönetiyor.

Superonline sunuculara erişim, SSG'den POP rotasında, çıkış routeye gelmeden ki HOP'larda, TTN'de veya Genel Şehir içi BGP rotasında konak sunuculara ulaşırken, eğer yönlendirmeyi, Bir Hop'tan diğer uzak Hop'a atarsa veya Rotayı tamamen değiştirirse, Yurtdışı çıkışlarda Genel ms artıyor.
Superonline genelde, rotayı çok değiştiriyor.
Senin bölgende, Superonline'nın sunucu bazlı veya Genel routing üzerinde bir sıkıntısı vardır.
Bölge bazlı düzelebilir, bazen de Genel sunuculara ms artışı, bölgedeki SSR veya SR'lerin değişmesinden de olabiliyor, belki de upgrade yapıyor da olabilirler. Sahayı görmeden, birşey demek çok zor, yakında düzelir büyük ihtimal.
haziranın başlarında bir gün aniden oldu ve hep böyle kaldı eğer yakında düzelmezse başka internet sağlayıcısına geçmeyi düşünüyorum

haziranın başlarında bir gün aniden oldu ve hep böyle kaldı eğer yakında düzelmezse başka internet sağlayıcısına geçmeyi düşünüyorum
Nokia SR7 veya SR7S yetmiyordur. Bölge bazlı değişim yapmadıkları içinde genel sıkıntı yaşıyorsun. Başka iss geç.
Superonline kaliteli değil, kaliteli diyen var ise gelsin tartışalım zaten :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı