Bu dediğiniz şey yıllardır var. Kurumsal hizmette cihazların tamamı böyle. İşin komik yanı bunu ilk kez Turkcell yapmış gibi ima etmenizdir.
Benim dediğim olay ile sizinki arasında 300km mesafe var. Ben burada AX destekli modemden bahsediyorum. Siz ise üzerinde tümleşik ONT bulunduran veya SFP desteği olan cihaz örneği veriyorsunuz. Hadi öyle olsun diyelim, 2.4GHz desteği yokken bile bu cihazlar vardı
Sadece mevcut modemin bir yonga ve bir antenle güncellemesinden bahsediyorum. Bunun maliyeti cidden 20-30TL'yi anca bulur. Sizin dediğiniz gibi bu cihaza AX'e ek olarak tümleşik ONT veya SFP desteği kazandırırsak elbet 30TL gülünç kalır.
Gene vasat üzeri bir iş var. VDSL kullanan insanlar neden bu cihazlara erişemiyor? Gene büyük bir problem. Gene...
TT, SOL, Vodafone ve TurkNet'in AC destekli modelleri 100 Mbps üzerini görebiliyor. 2-3 yıl önce çıkarttıkları AC cihazlarla kıyaslayınca düzgün cihazlar oluyorlar. Sonuç gene hüsran ama 2-3 yıl öncekine göre iyi demek durumundayım.
Tarife yanında modem satmaktan vazgeçtiler ama ister gizliden isterse açıktan modem kira bedeli alıyorlar. Her ay 10-15TL buna para ödemek zorunda değilim. Üzerine kendi cihazımı kullanmamak için 40 takla atıyorlar.
Bunu yapan kişiler forumlarda takılan insanlar. Siz veya ben gibileri. Geri kalanı firma ne verirse onunla idare ediyor.