Superonline'ın kendi modemini zorla kullandırması

@Cozen24 bundan yıllar önce 5GHz destekli modemler çıktığında insanlar almak için 40 takla atıyordu, şimdi AX destekli modemleri almak için takla atıyorlar. Hala kalite vasat. Sadece belirli bölgelerde veriyorlar. Burası ayrı bir rezillik.

Teknolojinin en düşük şartını karşılayacak ürünler alıyorlar. İnanın modem başı 20-30TL fark anca etmiştir veya etmemiştir bile.

Çünkü yaptıkları şey mevcut yongayı AX destekli olanla değiştirip 1 tane daha anten eklemek. Hatta bazı firmalar anten masrafından bile kaçıp gövde içine 3dB anten sıkıştırmayı tercih ediyor. Gövde içinde açtıkları kanala bir tane kablo geçip geçiyorlar.

Günün sonunda hepsi vasatlığını koruyor. AX destekli cihazlar evlerde yaygınlaşmadan adam gibi AX destekli ISS modemi görmeyeceğiz. Buna 2-3 yıl daha var.
Kusura bakmayın ancak söylediklerinizde haklılık payı olsa dahi yaptığınız genellemeler doğru değil. Geçenlerde farklı bir konuda turkcell in gpon altyapılarda ont yi ortadan kaldırıp tek cihazda sinyali dönüştürdüğünü ve ax desteğini sunduğunu konuştuk. Gerçekten 30 liraya tek yonga değişikliğiyle mi yapılıyor bu :D

Belirli bölgelerden kastınız fiber olan yerlerse doğru. Ancak eskiden sadece gpon için verilirken şu an fttp altyapılarda da veriliyor.

Ac yaygınlaştı da düzgün modem veriyor mu issler? Maliyet odağını unutmamak lazım. Bundan iki yıl önce turkcellden ayda ek 30 liraya asus’un gayet özellikli bir modemini almıştım. Sanıyorum ürün test sürecindeydi bir süre sonra istediler. Çok performanslıydı ancak kim tarife ücretlerinin yanına bu bedeli ödeyerek alır?

Konunun özüne dönecek olursak çoğu kişi zaten harici router alıp iss modeminin wifi özelliğini kapatıyor.

Kusura bakmayın ancak söylediklerinizde haklılık payı olsa dahi yaptığınız genellemeler doğru değil. Geçenlerde farklı bir konuda Turkcell'in GPON altyapılarda ONT'yi ortadan kaldırıp tek cihazda sinyali dönüştürdüğünü ve ax desteğini sunduğunu konuştuk. Gerçekten 30 liraya tek yonga değişikliğiyle mi yapılıyor bu :D
Bu dediğiniz şey yıllardır var. Kurumsal hizmette cihazların tamamı böyle. İşin komik yanı bunu ilk kez Turkcell yapmış gibi ima etmenizdir.

Benim dediğim olay ile sizinki arasında 300km mesafe var. Ben burada AX destekli modemden bahsediyorum. Siz ise üzerinde tümleşik ONT bulunduran veya SFP desteği olan cihaz örneği veriyorsunuz. Hadi öyle olsun diyelim, 2.4GHz desteği yokken bile bu cihazlar vardı 😀

Sadece mevcut modemin bir yonga ve bir antenle güncellemesinden bahsediyorum. Bunun maliyeti cidden 20-30TL'yi anca bulur. Sizin dediğiniz gibi bu cihaza AX'e ek olarak tümleşik ONT veya SFP desteği kazandırırsak elbet 30TL gülünç kalır.

Belirli bölgelerden kastınız fiber olan yerlerse doğru. Ancak eskiden sadece GPON için verilirken şu an FTTP altyapılarda da veriliyor.
Gene vasat üzeri bir iş var. VDSL kullanan insanlar neden bu cihazlara erişemiyor? Gene büyük bir problem. Gene...

AC yaygınlaştı da düzgün modem veriyor mu ISS'ler? Maliyet odağını unutmamak lazım. Bundan iki yıl önce turkcellden ayda ek 30 liraya asus’un gayet özellikli bir modemini almıştım. Sanıyorum ürün test sürecindeydi bir süre sonra istediler. Çok performanslıydı ancak kim tarife ücretlerinin yanına bu bedeli ödeyerek alır?
TT, SOL, Vodafone ve TurkNet'in AC destekli modelleri 100 Mbps üzerini görebiliyor. 2-3 yıl önce çıkarttıkları AC cihazlarla kıyaslayınca düzgün cihazlar oluyorlar. Sonuç gene hüsran ama 2-3 yıl öncekine göre iyi demek durumundayım.

Tarife yanında modem satmaktan vazgeçtiler ama ister gizliden isterse açıktan modem kira bedeli alıyorlar. Her ay 10-15TL buna para ödemek zorunda değilim. Üzerine kendi cihazımı kullanmamak için 40 takla atıyorlar.

Konunun özüne dönecek olursak çoğu kişi zaten harici router alıp ISS modeminin kablosuz özelliğini kapatıyor.
Bunu yapan kişiler forumlarda takılan insanlar. Siz veya ben gibileri. Geri kalanı firma ne verirse onunla idare ediyor.

Bu dediğiniz şey yıllardır var. Kurumsal hizmette cihazların tamamı böyle. İşin komik yanı bunu ilk kez Turkcell yapmış gibi ima etmenizdir.

Benim dediğim olay ile sizinki arasında 300km mesafe var. Ben burada AX destekli modemden bahsediyorum. Siz ise üzerinde tümleşik ONT bulunduran veya SFP desteği olan cihaz örneği veriyorsunuz. Hadi öyle olsun diyelim, 2.4GHz desteği yokken bile bu cihazlar vardı 😀

Sadece mevcut modemin bir yonga ve bir antenle güncellemesinden bahsediyorum. Bunun maliyeti cidden 20-30TL'yi anca bulur. Sizin dediğiniz gibi bu cihaza AX'e ek olarak tümleşik ONT veya SFP desteği kazandırırsak elbet 30TL gülünç kalır.

Gene vasat üzeri bir iş var. VDSL kullanan insanlar neden bu cihazlara erişemiyor? Gene büyük bir problem. Gene...

TT, SOL, Vodafone ve TurkNet'in AC destekli modelleri 100 Mbps üzerini görebiliyor. 2-3 yıl önce çıkarttıkları AC cihazlarla kıyaslayınca düzgün cihazlar oluyorlar. Sonuç gene hüsran ama 2-3 yıl öncekine göre iyi demek durumundayım.

Tarife yanında modem satmaktan vazgeçtiler ama ister gizliden isterse açıktan modem kira bedeli alıyorlar. Her ay 10-15TL buna para ödemek zorunda değilim. Üzerine kendi cihazımı kullanmamak için 40 takla atıyorlar.

Bunu yapan kişiler forumlarda takılan insanlar. Siz veya ben gibileri. Geri kalanı firma ne verirse onunla idare ediyor.
Daha önce de ilettiğim gibi çoğunlukla hak veriyorum söylediklerinize. Turkcell güncel bilgim o konuda olduğu için örnek verdim. Diğer firmalar da yapıyordur tabi.

Benim evimde 2 tane Fiber var Turkcell'den.(15DL 10UL - 100DL 10UL) Hem eşim hem ben evden çalışınca kısıtlı upload değerleri yüzünden bu yolu seçmek zorunda kaldık. İkimiz de toplantıdayken 10 Mbps upload paylaşımı sorun oluyordu. İki cihazda İSS'in verdiği AX destekli cihazlar. İkisinin de wifi özelliği kapalı. 1 ay önce 2'li Deco P9 aldım. 100 Mbps olanı ona bağladım. Tüm evde sorunsuz kablosuz ağa erişebildik. İş için kullanıken de herkes kablolu bağlanıyor kendi internetine :)

Bunu anlatmamın sebebi parasını vererek bile ihityacıma uygun hizmet şartlarını oluşturmak için 40 takla atıyorum. Ne cihazlar işimi tam anlamıyla görüyor ne paketler. Gidilmesi gereken çok yol var bizim için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı