Superonline'ın kendi modemini zorla kullandırması

The0wl

Centipat
Daha fazla  
10 dk önce müşteri temsilcisiyle görüşme yaptım. İncelediğinde ben onların verdıgı modem dısında modem kullanamıyorum, böyle bir şey mümkün değilmiş. Bu resmen ben fiber veriyorsam benım modemımı kullanacaksın demek... Şu an 1.000 TL'lik ASUS modem olsa ve Superonline'a başvursam ASUS'u kullanamıyorum. Rezillik mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
10 dk önce müşteri temsilcisiyle görüşme yaptım. İncelediğinde ben onların verdıgı modem dısında modem kullanamıyorum, böyle bir şey mümkün değilmiş. Bu resmen ben fiber veriyorsam benım modemımı kullanacaksın demek... Şu an 1.000 TL'lik ASUS modem olsa ve Superonline'a başvursam ASUS'u kullanamıyorum. Rezillik mi?
Rezillik.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Belki yarıdımcı olur

Recep Abi'nin yaptığı gibi size verilen modemin Mac Adresini kopyalayıp ardından başka bir modeme yazdırarak kullanabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Recep Abi'nin yaptığı gibi size verilen modemin Mac Adresini kopyalayıp ardından başka bir modeme yazdırarak kullanabilirsin.

Bu işlemler fayda etmiyor galiba hocam özellikle superonline da kullanıcı adı ve şifresi gerekiyor bunuda superonline vermiyor galiba bu nedenle sadece onun verdiği modemle internet alabiliyorsunuz.

FTTH ve FTTB altyapıda firmaların %90 bu şekilde davranıyor.

MAC adresi klonlama yapıp kullanmayı deneyebilirsiniz. Tabii kullanıcı adı ve şifresi kısmını öğrenmek için çok diretmeniz gerekecek.

Rezaletten öte bir olay. Verdikleri modemler çöpe atsanız yüzüne bakmazlar. Kalite yerlerde sürünüyor. Sünün sonunda hepsi en hızlısı biziz diye geçiniyorlar. Modemleri kendileri gibi...

FTTH ve FTTB altyapıda firmaların %90 bu şekilde davranıyor.

MAC adresi klonlama yapıp kullanmayı deneyebilirsiniz. Tabii kullanıcı adı ve şifresi kısmını öğrenmek için çok diretmeniz gerekecek.

Rezaletten öte bir olay. Verdikleri modemler çöpe atsanız yüzüne bakmazlar. Kalite yerlerde sürünüyor. Sünün sonunda hepsi en hızlısı biziz diye geçiniyorlar. Modemleri kendileri gibi...
Hocam wifi6 modem verenler var. Piyasada kaç kişide var wifi6 modem

@Cozen24 bundan yıllar önce 5GHz destekli modemler çıktığında insanlar almak için 40 takla atıyordu, şimdi AX destekli modemleri almak için takla atıyorlar. Hala kalite vasat. Sadece belirli bölgelerde veriyorlar. Burası ayrı bir rezillik.

Teknolojinin en düşük şartını karşılayacak ürünler alıyorlar. İnanın modem başı 20-30TL fark anca etmiştir veya etmemiştir bile.

Çünkü yaptıkları şey mevcut yongayı AX destekli olanla değiştirip 1 tane daha anten eklemek. Hatta bazı firmalar anten masrafından bile kaçıp gövde içine 3dB anten sıkıştırmayı tercih ediyor. Gövde içinde açtıkları kanala bir tane kablo geçip geçiyorlar.

Günün sonunda hepsi vasatlığını koruyor. AX destekli cihazlar evlerde yaygınlaşmadan adam gibi AX destekli ISS modemi görmeyeceğiz. Buna 2-3 yıl daha var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı