Türk Telekom FTTH altyapıda bir fiber hatta başka PPPoE kullanılıyordu ben onu demedim yani sen o hat üzerinden çıksan bile kendi PPPoE bilgini girmen gerekcek ve sonuç olarak suç gene kendisine kalacak.
Bir fiber hatta sana tanımlı (adres=dairene) birden fazla PPPoE kullanabilirsin zaten, 4 Portlu ONT kullanarak veya OFDK üzerindeki OB'de eğer yeteri kadar boş pv var ise, boş pv'ye ikinci başka bir ISS'den aboneliğini alarak kullanabilirsin. OBK çekilir, ikinci bir ONT verilir.
İki türlü SSG var. Bir Türk Telekom SSG, birde Alternatif ISS'lerin SSG'si (telekomdan kiraladığı) Örnek: Sen hem TürkNet kullanıp, hemde türk telekom kullanabilirsin. Yani 2 abonelikte alabilirsin aynı anda. Yani, Hem telecom hemde Turknet aboneliğin var diyelim; İki farklı SSG'de oturumun açılır. Hem Turknet'in SSR'sinde adres/dairene yetki verilir, IP alırsın, oturumun açılır hemde Turk Telekom SSR'sinde adres=dairene yetki verilir, IP alırsın, oturumun açılır. SSG'ler Abone (adres=daire) yetkisi arar, başka bir adres=daire'den gelen yetkiye IP vermez, oturum açmaz. Yani Sana ait olan (adresine=dairene kayıtlı) PPPoE bilgisi eğer birden çok abonelik alınacaksa, hangi ISS'den hizmet alıyorsan o ISS'nin SSR'sinde kayıtlı/tanımlı olur, yetki verilir. Attığım linkteki yazımı oku. "Başka daire de kullanılsa dahi veya çalışırsa" dahi diye bir durum söz konusu olamaz yani.
Başka birinin o ONT'ye daire tanımlaması var ise, kendi PPPoE bilgilerini girsen de çalışamaz zaten. İlk önce SSG'ye tanımlı yetki (daire) , ONT'deki yetki-tanımlama (daire) kaldırılmalı. Yani, ONT ve SSG'deki adres=daire tanımlaması kaldırılırsa, işte o zaman istediğin çalışır, hatta 2. El getirilen veya senin 2.el olarak aldığın veya 0 olarak aldığın ONT'ler bile çalışır.
Yani; Senin dairene kayıtlı/tanımlı SSG (Santral tarafı) ve ONT (daire içi) var ise, daha öncesinde hiç bir kaydı olmayan veya hem SSG'den hemde ONT'den daire yetkisi-tanımlaması silinmiş/kaldırımış her ONT'yi çalıştırabilirsin. Fakat başka bir ONT'de başka birinin PPPoE bilgileri/daire kaydı SSG ve ONT'ye kayıtlıysa, o ONT'yi kendi adresine getirip, çalıştıramazsın, IP almaz, oturum açılmaz, mümkün değildir, başka daireye kayıtlıdır çünkü.
Biraz fazla uzattım, doğruları bilin diye anlatıyorum.