Supplement önerisi

khomur

Hectopat
Daha fazla  
58 kilo 175 cm boyunda 23 yaşındayım. Spora yeni başladım, salondaki hoca da hacim kazanmak için takviye almam gerektiğini söyledi ama çok fazla şey saydı BCAA, protein tozu, gainer vs gibi.

Bildiğim kadarıyla en etkili takviye kreatin bu yüzden günlük 5gr kreatin almayı düşünüyorum. Ancak bütçeyi çok da zorlamak istemediğim için şu an sadece kreatin düşünüyorum belki ileride ek bir şey eklerim. Sizce bu yeterli mi?

Yeni başladıysan yapman gereken sadece yemek yemek. Abur cubur ve sekerli hazir gıdalardan uzak durun. Su an senin supplement alman gelisimini hizlandirir biraz. Normal şartlarda protein ihtiyacini ( kas kazanimi icin kg basina iki gram ) karsilayamiyorsan whey protein alabilirsin. Birkac ay sonra creatine kullanabilirsin o zaman daha verimli olur.

Kreatin en önemlisidir kas gücünü ve toparlanmasını arttırır ayrıca kreatin depoların doluyken bir miktar ekstra hacimli gözükürsün. Bence protein tozuda gerekli günde bir ölçek yeterli olur. Bunlara ek bunlar kadar kritik olmasada ZMA öneririm.

Kreatin alacaksan bolca su içmeye dikkat et.

@khomur Şimdiden kreatinle başlamanda ne gibi bi sakınca olabilir bilmiyorum performansını arttıracaktır tercih senin. Protein tozu olarak hardline whey 3 matrix öneriyorum ama kreatine göre çok daha masraflı. Ben saf protein tozu kullanıyorum kalipso kimya sitesinden aldım daha uyguna geliyor ve çoğu protein tozunun içeriğine güvenmediğim için böyle bir tercih yaptım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı