Supplementler nasıl ve hangi ara ile kullanılmalı?

Catflowers

Hectopat
Proteinocean'ın fitness paketini aldım.

Haftada 4 gün fitnessa gidiyorum.

Pazartesi üst.
Salı alt.
Çarşamba off.
Perşembe üst.
Cuma alt.

Sadece fitnessa gittiğim günlerde mi supplement kullanmalıyım yoksa her gün mü?

Kullanım şeklini kafamda şu şekilde belirledim.

Sabah 1 ölçek protein tozu(25G).
Antrenmandan önce 1 ölçek BCAA(10G)
Antenmandan sonra protein tozu(25G)+ creatin(3G)karışımı

Kreatini her gün 1 ölçek almalısın, tercihen antrenman sonrası fakat pek önemli değil. Günlük al yeter.
Protein tozunu her gün almasan da olur, özellikle yediğin diğer şeylerden protein alamadığın günlerde 2 3 ölçeğe kadar alabilirsin. Yine tercihen antrenman sonrası.
BCAA ise gereksiz aslında fakat elektrolit ilaveli olduğu için antrenman öncesi boşa gitmesin diye kullanabilirsin.

Siz antrenman yapmazken kaslar protein ihtiyacını su veya havayla doldurmuyor. Tabii ki kullanacaksanız protein tozunu düzenli kullanacaksınız. Onun dışında öğünlerden BCAA alabilirsiniz.

Kreatin 5gr alınır normalde 3gr değil bu üreticiler neden 3'lük ölçek koyuyor bilmiyorum, BCAA'ya gerek yok ben amino asit olduğu ve su tüketimim artması gerektiği için kullanmam çünkü 2 ölçek wheyde fazlaca eaa ve BCAA var.

Kreatini her gün 1 ölçek almalısın, tercihen antrenman sonrası fakat pek önemli değil. Günlük al yeter.
Protein tozunu her gün almasan da olur, özellikle yediğin diğer şeylerden protein alamadığın günlerde 2 3 ölçeğe kadar alabilirsin. Yine tercihen antrenman sonrası.
BCAA ise gereksiz aslında fakat elektrolit ilaveli olduğu için antrenman öncesi boşa gitmesin diye kullanabilirsin.
Sabah öğünümde genelde yarım simit, 1 yumurta, 2 adet peynir, domates salatalık yiyorum. Sadece spora gittiğim günlerde 3 öğün besleniyorum. Antrenman öncesinde genelde tavuk pilav yiyorum. Sonrasında ise yani akşam yemeğinde bulgur pilavı, yoğurt, köfte veyahut ton balığı oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı