Susam boy uzatır mı?

MertYb

Hectopat
Susamda sütten 8,10 kat daha fazla kalsiyum varmış. Boy uzatır mı sizce susam? Bir de susam kilo aldırmaz değil mi? Bazı kaynaklarda verdirir yazıyor da bilemiyorum. İkisi de bana ters şu ankilom iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gereksiz karbonhidrat. Susamı mikserle çekip yemeğine içeceğine ekleyebilir veya direkt yiyebilirsin. 100gramında 980mg kalsiyum var 100ML sütte ise 120mg.
Ama yine de bu işin %60 70i genetik.

Bence de genetik. Ben bolca susam tüketip kalsiyum alıyorum ( kalsiyum susama göre az ) yine de yaşıtlarıma göre kısayım.

İstersen 10 kilo susam ye, işin aslı genetik.
Katılmıyorum hocam, ben tüm sülalemden uzunum çok küçük yaşlardan beri basketbol oynarım ve çok sağlıklı beslenirim. Bu yaptıklarımın boyumu uzatmamda çok fayda sağladığını düşünüyorum.

İstersen 10 kilo susam ye, işin aslı genetik
Biliyorum full 31 bilgisayar pizza ile hayatı geçen obez tanıdığım çocuk var uzun neden genetiği iyi fakat bende en üst kısmına çıkarmaya çalışıyorum genetigimin hayatım boyunca nerdeyse süt peynir yoğurt tuketmedim son 6 ayda sütle yoğurtla alıştım ama peynir daha yemedim ama yoğurt yemek filanda işkence susam sağlam boy attırır gibime geliyor

8.sınıf fen dersinde uyuyunca böyle oluyor işte, dostum bu öznel bir mesele değil katıl katılma, sana dedenin dedelerinden uzun boy konusunda dominant gen geçmiş demek ki.

Susam tek başına sağlam boy attırmaz, düzgün bir uyku çek, kaliteli beslen, bunlar etkilese etkilese 1-2cm etkiler, kalan olay genetikte.

İkizlerde bile 15 cm boy farkı oluyor mesela kendi dayım 186 büyük annem 155 den yüksek olduğunu sanmıyorum yada dedem onunda 165 den yüksek olduğunu sanmam .Yada bilinen biri egefitness ailesi 170 kendisi 190 cm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…