Herkese selam dostlar,
Önümüzdeki hafta içerisinde peder iPhone 7 Plus alıcak. Hatırladığım kadarıyla belirli model numaraları Türkiye'de 1 yıl garanti içerisinde oluyordu. Bu model numaraları nelerdir, böyle bir şey var mı? Birisi beni aydınlatırsa çok sevinirim.
Yanlışım yoksa hepsi 1 yıl garantili. Ama bir rivayete göre Suudi Arabistan'da görüntülü görüşme yasak olduğundan FaceTime ve iMessage kapalı olabilir. Bunu bir araştırın derim.
Yanlışım yoksa hepsi 1 yıl garantili. Ama bir rivayete göre Suudi Arabistan'da görüntülü görüşme yasak olduğundan FaceTime ve iMessage kapalı olabilir. Bunu bir araştırın derim.
Recep Abi söylediğiniz gibi FaceTime yok. Birkaç yerde arkadaşlar A1660 ve A1661 modellerinin Türkiye'de garanti kapsamı dışında olduğunu belirtmiş. Belirtilen modellerin Suudi Arabistan'da satılacağımı hiç zannetmiyorum. Yarın Apple'ı arayıp daha ayrıntılı bilgi edinmeyi deneyeceğim.
Dubai'den almayı araştırmış ve almamış birisi olarak böyle bir şeye gerek yok. Aradaki fiyat farkına değmiyor. Pasaport kaydı, yeni şarj kablosu derken aynı fiyata denk geliyor.
Dubai'den almayı araştırmış ve almamış birisi olarak böyle bir şeye gerek yok. Aradaki fiyat farkına değmiyor. Pasaport kaydı, yeni şarj kablosu derken aynı fiyata denk geliyor.
600₺ sizin için birşey ifade etmiyorsa benim yapabileceğim birşey yok. Peder zaten dolar kazanıyor ve Suudi Arabistan fiyatı ABD fiyatından 50$ daha fazla.
600₺ sizin için birşey ifade etmiyorsa benim yapabileceğim birşey yok. Peder zaten dolar kazanıyor ve Suudi Arabistan fiyatı ABD fiyatından 50$ daha fazla.
Yakın zamanda Arabistandan alınmış bir telefon hakkında bilgi sahibi olduğumdan ufak bir bilgiye sahibim. Arabistan teknoloji mağazalarında satılan (buradaki vatan teknosa gibi) yerlerde bahsedilen gibi facetime vs uygulamalar yok ve garanti kapsamında Türkiye de garantileri bulunmuyor. Fakat Arabistandaki SonyWorld bayisinden alınmış bir cihaz var bir yakınımda. Kendisi oradaki satıcıyla özellikle konuşmuş ve kesin bilgi alarak cihazı almış. Ürün avrupa üretimi ürün. Yani Sony World den alınan Apple avrupa ürünü olduğunda facetime vs hiçbir engeli bulunmadığı gibi Türkiye'de de 1 yıl Apple garantisine sahip. Yani mevzu aldığın yere göre değişiyor.
Yakın zamanda Arabistandan alınmış bir telefon hakkında bilgi sahibi olduğumdan ufak bir bilgiye sahibim. Arabistan teknoloji mağazalarında satılan (buradaki vatan teknosa gibi) yerlerde bahsedilen gibi facetime vs uygulamalar yok ve garanti kapsamında Türkiye de garantileri bulunmuyor. Fakat Arabistandaki SonyWorld bayisinden alınmış bir cihaz var bir yakınımda. Kendisi oradaki satıcıyla özellikle konuşmuş ve kesin bilgi alarak cihazı almış. Ürün avrupa üretimi ürün. Yani Sony World den alınan Apple avrupa ürünü olduğunda facetime vs hiçbir engeli bulunmadığı gibi Türkiye'de de 1 yıl Apple garantisine sahip. Yani mevzu aldığın yere göre değişiyor.
Bilgilendirme için sağolun. Pedere model numarası A1784 olandan alman gerekiyor dedim. Cevap olarak buradaki satıcıların anlamayacağını, habibi habibi bunun Türkiye'de garantisi vardır habibi diyeceğini söyledi
Bilgilendirme için sağolun. Pedere model bumarası A1784 olandan alman gerekiyor dedim. Cevap olarak buradaki satıcıların anlamayacağını, habibi habibi bunun Türkiye'de garantisi vardır habibi diyeceğini söyledi
Bir öneri olarak kurumsal firma dışında satın almamanız gerektiğini söylemem gerekir. Çünkü fazlasıyla çakma satan ve sizinde dediğiniz gibi 'vardır habibi' deyip geçiştiriyorlar. Sony World bayisini bulup ordan almanız en iyisi olacaktır
Ek olarak Extra Store mağazındaki ürünlerde Türkiye garantisi dahilindeymiş. En yaygın olan teknoloji marketiymiş. Yani buranın Teknosa gibi. Fakat orada satılan ürünlerde facetime engeli bulunmaktaymış Bu bilgileri yakın zamanda Arabistana gidip oradan araştırarak telefon almış birinden alarak yazıyorum. İçiniz rahat olsun