Baya var ama cpu onceliginde 3 4 tanesi baya kullaniyor , onlarin da önceliğini en düşüğe alıyorum ve benzesmeden 1 cekirdek seçiyorum ve cpu kullanimi baya azalıyor.
Hocam yalnız AV'ler çoğu şeyi tespit etmiyor. Bir mining virüsünü yakalayamıyor. Ya da FUD'la şifrelenen bir yazılımı bulamıyor. Çok güvenmemek gerekir. Siz değerli üstadımdan yine de düşüncelerini almak isterim bu konuda.
Bu konuları çok kez konuştuk açıkladık. Benim yazdıklarımı veya güvenlik kısmında yazılanları desteklediğim kişileri görürsen anlayabilirsin çoğu şeyi
Kısaca açıklayyaım yine de bilgi eksik kalmasın. Mining zararlı olanı da var zararsız olanı da. Legal olanı illegal olarak kullanırsan zararlı olur ama AV bunu algılamaz çünkü legal bir yazılım ama algılaması için özel ayarlar gerekebiliyor bazı AV'lerde bu da kullancııya düşüyor kurduğu yazalımı bilmesi lazım.
Fud vb. için de şunu diyyeim. AV'er olmasa o FUD'lu yazılımları tespit edemezsiniz Sistemde bir AV varsa açılınca o Server'a düşer ve incenir zamanla zararlı ise eklenir ve şüpheli ise diğer firmalar da araştırı kaynağı bulunca onlar da zararlıysa etiket yapıştırır ve kullancıılarını korurlar.
Ayrıca IS ve üst paketlerinde FUD'lar da artık çok kaçamıyor biraz daha güvenlik kısmını takip et kısaca
Sistemin kendi çalıştırdığı servisler svchost.exe üzerinden çalışıyor. Eki Görüntüle 1061191
Ancak svchosts.exe sistemde yabancı, orijinal sistemde yok.