SVM mode açılmıyor

Helleu XVI

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımdan BIOS menüsüne giriyorum fakat SVM modenin yanında off yazıyor. On yapmak için üstüne basamıyorum ve seçemiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Ryzen 5 1600 AF işlemcim var.

Yani klavye ile diğer bölümlere geçebiliyor defaults a tıkladınız F10 Save and exit yaptınız ve sonra SVM tıklayınca bir şey değişmedi mi?

Yoksa hiçbir şekilde bios un hiçbir ayarında mı değişiklik yaptırmıyor?
Başka ayarları değiştirebiliyorum. Sadece o yerde ki seçeneklere dokunamıyorum.

Bios güncellemesi deneyebilir msiniz? ya da bios güncellemesi öncesi bios pilini çıkarıp Pc yi açıp sonra kapatıp takabilir misiniz?

Şayet masaüstü ise.

Bios güncellemesi deneyebilir msiniz? ya da bios güncellemesi öncesi bios pilini çıkarıp Pc yi açıp sonra kapatıp takabilir misiniz?

Şayet masaüstü ise.
Bios güncellemesi için usb bellek istiyor muydu? Elimde şuan yok ama acaba biostan güncelleyebilir miyim o teknoloji var mı bilmiyorum anakartımda. Gigabayte A520M H anakartına sahibim.

Bios güncellemesi için usb bellek istiyor muydu? Elimde şuan yok ama acaba biostan güncelleyebilir miyim o teknoloji var mı bilmiyorum anakartımda. Gigabayte A520M H anakartına sahibim.
Ben anakartımı windows üzerinden güncelledim. Yani FAT32 ile USB diski oluşturarakta yapabilirdim fakat bu yolu tercih ettim. Sen de o şekilde yapabilirsin.

Şu anda en günceli
F17c
11.31 MB
Sep 20, 2023

Ben bu program ile yaptım. @BIOS

Bilgim olmadığından soruyorum. Herhangi bir sorun çıkarmaz değil mi?
Beta olanlarını yüklemezseniz sorun çıkmaz. Bios güncelleme esnasında bilgisayarınızın elektriği kesilmesin yeterli. Ben de aynı çekinceleri yaşardım, 2020 Biosu kullanırdım sonra güncelledim hatta sizinle beraber kendi Biosuma baktım bana da yeni sürüm gelmiş.

İsterseniz güncelleme öncesi pili çıkartıp Bios u sıfırlayın tüm ayarlar sıfırlanacak ve öyle deneyin SVM yi.

40 50 küsür Knight online açtığım için Sanal Pc den benim de çok işim oluyor SVM ile :)

İsterseniz önce mevcut BIOS sürümünüzü paylaşın. "Windows + R" ile Çalıştır'ı açıp "msinfo32" yazın ve Enter'a basın. Çıkan ekranda "BIOS Sürümü/Tarihi" kısmında BIOS sürümünüz gözükür.

Ayrıca Gigabyte anakartlarda BIOS sürümlerinin sonunda bulunan harfler, o sürümün Beta aşamasında olduğu anlamına gelir. Yani F17c yerine F16 sürümünü indirmeniz daha doğru olur. Bu arada eğer USB belleğiniz var ise onu kullanarak BIOS'u güncellemenizi öneririm.

İsterseniz önce mevcut BIOS sürümünüzü paylaşın. "Windows + R" ile Çalıştır'ı açıp "msinfo32" yazın ve Enter'a basın. Çıkan ekranda "BIOS Sürümü/Tarihi" kısmında BIOS sürümünüz gözükür.

Ayrıca Gigabyte anakartlarda BIOS sürümlerinin sonunda bulunan harfler, o sürümün Beta aşamasında olduğu anlamına gelir. Yani F17c yerine F16 sürümünü indirmeniz daha doğru olur. Bu arada eğer USB belleğiniz var ise onu kullanarak BIOS'u güncellemenizi öneririm.
Harflerin beta oldugunu bilmiyordum hocam.

BIOS günceller misiniz? Gördüğüm kadarıyla sanallaştırma (SVM) daha soluk gibi belki bu değişiklik yapılamayacağı anlamına geliyordur. (belki kamera bu şekilde çekmiştir, gigabyte anakart kullanmadım)

1697149478057.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı