Swichten dağıtılan cıhazlarda anlık internet kopması yaşanıyor

Raisha

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba herkese iyi eğlenceler. Burada bir konu hakkında anlatacağım, konu hakkında fikri olan arkadaşlar cevaplayabılırse veya işten anlayan arkadaşlar cözümünü yazabilirse cok makbule gecer.

Öncelikle TurkNet fiber giga 1000 MB internet alt yapımız var Online oyun işleri yapıyoruz bilirsiniz Knight Online ve Rise Online.

Şimdi başıma gelen olay şu sekılde:

Oyunda ornek verıyorum şu an ıcın 60 cıhaza yakın bilgisayar var elimde faal calısıyorlar.

Oyunlarda bildiğiniz üzere disconet from server veya connection Lost türü hatalar olur internet kopmalarında.

Şimdi sorun şurada, normal modemimde herhangi bir bir kopma yok. Ben oyunsal oldugunu dusunuyorum ama ne yazıkkı oyunda ticket attıgımızda bızlık bır sorun olmadıgını, tamamen anlık internet kopmalarından meydana geldıgını belırtıyorlar. TurkNet aradığımda bizden taraflı herhangi bir kopmanın söz konusu olmadıgını belırtıyorlar ve dogru cunku aynı anda bütün cıhazlarda olmuyor.

Ornek verıyorum 1 ila 60 PC sıralaması yapalım.

4-7-3-55-33-44 hangı PC'lerde o sorunla karsılacagımızı bılmeden 24 saat ıcınde 1 defa o hatayı alıyor ta ki öteki 24 saat dolana kadar almıyor. 60 bilgisayar acsam da aynı 5 bilgisayar acsam da aynı. Dedim belki internet kaldırmıyordur cıhazlar cok diye ama alakası yok. Hızım falan hiçbir sekılde yavaslamıyor cunku ortalama 20 ila 60 dakıka arasında belli aralıklarla sıra sıra kopuyorlar, yani hepsı bır anda kopmuyor.

Ornek 5 bilgisayar kopuyor 30 dakıka sonra veya 50 dakika sonra bılemedıgım herhangı bir cıhaz daha kopuyor.

Acaba swichten dagıtılan yerlerde mı sorun var ya da herhangı bir bir güncelleme mi gerekli cozemedım. Ondan dolayı konu acmak ıstedım.

Kullandıgım Ethernet kablosu olsun cihazlarım olsun her şey tek tip 5-10 cıhazım harıcınde.

Recber CAT6 bakır kablo.

Swicht markası link bırakıyorum JetStream 48-Port Gigabit L2+ 4 10GE SFP+ Yuvalı Yönetilen Switch

Cıhazlara uzaktan masaüstü bağlantısı yapıyorum panel olarak onunla alakasını olacagını hiçbir sekılde dusunmuyorum cunku bır baglantı soz konusu degıl aralarında.

Konu hakkında ufak yardımı dokunacak arkadaşlar varsa sımdıden cok teşekkürler.

Güncel

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı