Switch 10 E Açılmıyor

PsychoG

Hectopat
Katılım
29 Ekim 2014
Mesajlar
152
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar.

Evvelsi gün ikinci el bir Sitch 10(SW3-013) aldım. Cihazı yabancı bir çocuk kullanmış ve 1803 güncellemesinde iken işletim sistemi Single Language olmasına rağmen manuel olarak dil paketi yükleyerek İngilice yapmış. Şu an 1809 17763.503 olduğu için uygun Türkçe dil paketini bulamıyordum ve böyle kalmıştı.

Cihazı çok beğendim ve gayet uygun bir fiyata aldım, iade etmek yoluna gitmek istemiyorum. Temiz kurulum yapmayı da en son ihtimale bırakmak istiyorum. Zannederim cihaza biraz sıkıştırılmış bir işletim sistemi kurulmuş, düz SL olmasa gerek. Bir de Acer Care Center adında ve yine kendine ait bir miktar programı var. Care Center zaten indirilip kurulabilecek bir uygulama değil ama bir de uğraşa girmek istemiyorum.

Çözüm olarak 12 TL'ye Windows 10 Pro lisansı aldım ve Pro'ya çevirerek Türkçe yaptım. Giriş ekranında "Hoşgeldiniz" yazıyordu bu sebeple ve daha temiz olması adına Ayarlar kısmından sıfırlama yaptırmaya başladım ki, dil, bölge gibi ayarların olduğu ekrana geldiğimizde çeşitli yerlerde takılmaya ve donmaya başladı. Kurulum USB belleği üzerinden bile girdiğimde tekrardan sıfırlama seçeneği çıkmıyor. Sürekli benzeri bölümlerde kilitleniyor cihaz. Ne ileri gidebiliyorum ne de geri.

Ne yapabilirim, nasıl bu sorunu halledebilirim yardımcı olabilir misiniz?

SORUNU ÇOK SAÇMA BİR ŞEKİLDE ÇÖZDÜM

Sıfırdan kurulum yapmaktan başka çarem kalmayınca Windows üzerinden indirdiğim 32 Bit iso dosyasından hazırladığım USB sürücüyle işleme koyuldum. Yeniden başlatıp dil, bölge gibi ayarların olduğu ekrana geldiğinde aynı şey oldu.

Aklıma mevcut işletim sistemi varken klavyeden ayırıp taktığımda verdiği bir hata ve son BIOS güncellemesinin de "Add [Cancel the paring of Pad & Dock] item in BIOS setup menu." isimi geldi. Hemen klavyesinden ayırıp yeniden başlattım büyük bir hevesle ama yine patladık. Tekrardan klavyesine takmış şekilde biraz küfür ederken bir iki gelişi güzel tuşlamadan sonra "Enter" tuşuna da bastım ve o da ne! O donuk, kilit makina ilerledi ve bir sonraki adıma geçti. Yine dondu.

Bu sefer ne yapacağımı biliyordum, taşlar yerine oturmuştu. Klavyeden ayırıp tekrar taktım ve yine o adımı geçtim. Geçtim derken dokunarak olsun fare yada klavye ile olsun hiç bir şey yapılamayan cihaz kendine geliyor bu sayede normal olarak seçimleri yapıp ilerleyebiliyor. Son adım da tamamlandı ve kurulum bitti.

Daha önce de başka konularımda cevap veren olmamıştı yine buna da olmadı, bakan oldu mu orası bile beni şüphelendiriyor ama ben yazayım. Belki birine faydalı olur.

Çözüldüğüne göre konu kapatılabilir.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı