Switch açılmadan lubed yapılır mı?

Hocam şu an sadece o alta yalıtım malzemesi koyacağım yağlama işlemi vs biraz bütçe istiyor düzgün yapılması için. Ekran kartı içinden çıkan şu şey ile yapılır mu dediğiniz işlem?
Köpük materyalden ziyade şu tarz bir materyal daha iyi olacaktır ama o da iş görür tabii ki:
1685475578011.png

H

Köpük materyalden ziyade şu tarz bir materyal daha iyi olacaktır ama o da iş görür tabii ki: Eki Görüntüle 1800377

Hocam kalın bir köpük değil ama ince ekran kartı koruması için olanlardan. Bir de fotoğraf büyütülmüyor tam olarak nasıl bir şey acaba. İzlediğim insanlar elektrik bandı tarzı bir şey yapıştırıyor PCB'ye ama anlayamadım.

Hocam kalın bir köpük değil ama ince ekran kartı koruması için olanlardan. Bir de fotoğraf büyütülmüyor tam olarak nasıl bir şey acaba. İzlediğim insanlar elektrik bandı tarzı bir şey yapıştırıyor PCB'ye ama anlayamadım.
Bant modunu kağıt bant ile yapmanızı tavsiye ederim. 3 kat yeterli olur, onun haricinde klavyenin kasasını da aynı şekilde 3 kat kaplayabilirsiniz. Araya koyacağınız malzeme de çok kalın olmasın klavyeyi kapatırken zorlanırsınız.

Bant modunu kağıt bant ile yapmanızı tavsiye ederim. 3 kat yeterli olur, onun haricinde klavyenin kasasını da aynı şekilde 3 kat kaplayabilirsiniz. Araya koyacağınız malzeme de çok kalın olmasın klavyeyi kapatırken zorlanırsınız.

Tamam hocam PCB altına ve PCB üstüne mi yapmalıyım tam olarak. Bir de space tuşuna yapanları gördüm 2 katta space tuşunun içine yaparım sanırım. Normal kağıt bant yeterli değil mi hocam.

Tamam hocam PCB altına ve PCB üstüne mi yapmalıyım tam olarak. Bir de space tuşuna yapanları gördüm 2 katta space tuşunun içine yaparım sanırım. Normal kağıt bant yeterli değil mi hocam.
Normal kağıt bant yeterli olur. PCB altına yapacaksınız üstünde zaten switchler var üstüne yapamazsınız.

Normal kağıt bant yeterli olur. PCB altına yapacaksınız üstünde zaten Switch'ler var üstüne yapamazsınız.

Hocam bir şey soracağım benim klavyem bu şekilde sadece tuşlari sökp vidaları açsam yapabilir miyim? Az önce switcch sökmeyi denedim fakat gönderdikleri küçük Switch sökme aparatı ile çok zor, zararda vermek istemedim.

Normal kağıt bant yeterli olur. PCB altına yapacaksınız üstünde zaten Switch'ler var üstüne yapamazsınız.

Hocam şükür Switch'leri sökmeden arka kısmı ayrılıyormus.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-05-30 at 23.22.20.jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-30 at 23.22.20.jpeg
    93 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Bunlar da benim yaptığım modlar. Eski bir mousepedi kasa içinin planını alarak tüm tümseklerden kaçınacka şekilde kestim ve ütüne de yalıtımı arttırmak için bir tarafı yapışkanlı keçe malzeme uyguladım. PCB arkasına bant çektinten sonra çok da fazla sıkışık olması bu sever board'a zarar verebilir, bükebilir. O yüzden kararında olması gerek. Ben bir de PCV'nin üst kısmında ön plakanın değdiği yerlere de şerit şerit keçe çektim ki titreşim ve ses yalıtımını azaltıyor switchler arasında. Ek olarka bir yerde gördüğüm tüm Switch'lerin pinler harici değdiği tüm materyallerle olan bağını ince bir malzemeyle de kestim. Bu da ek bir sönümleme sağladı. Tabi stab'lar da holee modlu ve lube'lanmış şekilde. Sesi de hiç fena değil.

Ses testini de linkte paylaşıyorum.

2023-04-29 14.35.43.jpg
2023-05-04 22.18.05.jpg
2023-05-04 22.35.38.jpg
2023-05-04 22.35.43.jpg
2023-05-06 23.42.53.jpg
2023-05-06 23.43.47.jpg
2023-05-06 23.47.07.jpg
2023-05-08 16.25.36.jpg
2023-05-04 22.56.34.jpg

Bunlar da benim yaptığım modlar. Eski bir mousepedi kasa içinin planını alarak tüm tümseklerden kaçınacka şekilde kestim ve ütüne de yalıtımı arttırmak için bir tarafı yapışkanlı keçe malzeme uyguladım. PCB arkasına bant çektinten sonra çok da fazla sıkışık olması bu sever Board'a zarar verebilir, bükebilir. O yüzden kararında olması gerek. Ben bir de Pcv'nin üst kısmında ön plakanın değdiği yerlere de şerit şerit keçe çektim ki titreşim ve ses yalıtımını azaltıyor Switch'ler arasında. Ek olarka bir yerde gördüğüm tüm Switch'lerin pinler harici değdiği tüm materyallerle olan bağını ince bir malzemeyle de kestim. Bu da ek bir sönümleme sağladı. Tabii Stab'lar da holee modlu ve lube'lanmış şekilde. Sesi de hiç fena değil.

Ses testini de linkte paylaşıyorum.

Eki Görüntüle 1800738Eki Görüntüle 1800739Eki Görüntüle 1800740Eki Görüntüle 1800741Eki Görüntüle 1800742Eki Görüntüle 1800743Eki Görüntüle 1800744Eki Görüntüle 1800745Eki Görüntüle 1800748

Hocam elinize emeğinize sağlık. Sanırım bir arkadaş gibi yapacağım. Elimde en alt tarafa koyduğu şey bende mevcut monitör alırken koruma olarak dışına koyulan şey sanırım. Bir de bu arkadaş gibi kağıt bant alıp 2 kat halinde PCB altına yapıştırmaya düşünüyorum. Bütçem şu an olmadığı için lubed yapamayacağım. Düşüneceniz nedir? Bendeki klavyenin aynısı bir arada attığım videoda ki.

Hocam elinize emeğinize sağlık. Sanırım bir arkadaş gibi yapacağım. Elimde en alt tarafa koyduğu şey bende mevcut monitör alırken koruma olarak dışına koyulan şey sanırım. Bir de bu arkadaş gibi kağıt bant alıp 2 kat halinde PCB altına yapıştırmaya düşünüyorum. Bütçem şu an olmadığı için lubed yapamayacağım. Düşüneceniz nedir? Bendeki klavyenin aynısı bir arada attığım videoda ki.
Malzeme aslında şu bu olsun diye asla demem. Ben de elimdekileri değerlendiririm. Mesela bir klavyede halı altı kaydırmazlarından kullanmıştım iç dolgu olarak. Çok da güzel işe yaradı. Çok daha sonra bir videoda başkasının da bu malzemeyi kullandığını gördüm. Kasa içine bozuk para koyan da var pamukla dolduran da. Kimisi epoksi ile dolduruyor tamamen kasanın iç zeminini. Yani biraz sana kalmış. O ses yalıtımını ve tokluğu sağlayabildiğin sürece sorun yok. Yeter ki pcb'deki transistör çip vs çıkıntılara dikkat et.

Malzeme aslında şu bu olsun diye asla demem. Ben de elimdekileri değerlendiririm. Mesela bir klavyede halı altı kaydırmazlarından kullanmıştım iç dolgu olarak. Çok da güzel işe yaradı. Çok daha sonra bir videoda başkasının da bu malzemeyi kullandığını gördüm. Kasa içine bozuk para koyan da var pamukla dolduran da. Kimisi epoksi ile dolduruyor tamamen kasanın iç zeminini. Yani biraz sana kalmış. O ses yalıtımını ve tokluğu sağlayabildiğin sürece sorun yok. Yeter ki PCB'deki transistör çip vs çıkıntılara dikkat et.

Hocam attığım video da kini önerir misiniz? Arkadaş arkayı tamamen bantlıyor ama ince kağıt bant olduğu için sorun yaratmaz diye düşünüyorum arkadaşın uygulaması iyi mi sizce?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı