Switch içine kaçan sıvı nasıl temizlenir?

DarkReisZ

Decapat
Daha fazla  
Selamlar,

Red switch mekanik klavyemin numpad kısmına meyveli soda döküldü. Switch'lerin içine de kaçtığını düşünüyorum. Şu an kuruttum ama içime pek sinmedi.

İzopropil alkol sipariş edip sadece numpad kısmına değil, madem sıkıyorum, tüm klavyeye rastgele sıkmayı düşünüyorum. Temizlik bahanesiyle komple bir temizlik yapayım dedim.

Tuş kapaklarını sabunlu suya koyacağım, onları öyle halledeceğim. Switch içine sıktığım alkol bir işe yarar mı, yoksa çok yüzeysel mi kalır merak ediyorum. Klavye hotswap değil, switch sökme şansım yok.

Bu şekilde temizlik yapan, başına benzer bir şey gelen var mı? Tavsiye verirseniz sevinirim.
Alacağım alkol bu: Luxor Kimya Ipa 200 ML Saf Izo Propil Temizlik Solventi %99.9 (İZOPROPİL) - Fiyatı, Yorumları

Klavyeye rastgele sıkmanın anlamı yok çünkü sodanın şekeri olduğu gibi kalır. Geçici süreliğine farklı yere taşımış olursunuz. Çözüm için tüm klavyeyi söküp düzgünce temizlemek lazım. Eğer sodanın şekeri devreye nufuz ederse zamanla oksitlenme yapacaktır.

200ml alkole bu fiyatı vereceğinize 400ml yağsız devre temizleme spreylerinden alın derim.

hocam yanlış anlamayın da benim bildiğim devre temizleyici daha çok oksitlenme gibi sorunları gidermek için kullanılıyor bizim sorunsa şekerli soda dökülmesi bu tarz şekerli sıvıları temizlemek için en etkili şey izopropil alkol diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…