Switch'i modem olarak kullanma

GökhanKABİL

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bulundugum binada 1 tane modem var. 2 tane bilgisayarıma kablo çekmek istiyorum ancak modem'de port girişi kalmamış. Switch alıp modemde ki 1 tane portu Switch'e takıp ben de Switch'den internet alabilir miyim? Kablolu olarak konu ile alakalı Türk Telekom'u aradım bir şey söylemediler, yardımcı olursanız cok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Modem'den gelen Ethernet'i Switch'e bağlayıp, port çoklaması yapabilirsiniz. Ama internet hattını Switch'e bağlayamazsınız. Yani Swtich'e Ethernet'i bağlayabilirsiniz, ama ADSL kablosu bağlayamazsınız. Eğer öyle bir özelliği v.s yoksa.

Modem'den gelen Ethernet'i Switch'e bağlayıp, port çoklaması yapabilirsiniz. Ama internet hattını Switch'e bağlayamazsınız. Yani Swtich'e Ethernet'i bağlayabilirsiniz, ama ADSL kablosu bağlayamazsınız. Eğer öyle bir özelliği v.s yoksa.
Ya bizde şöyle bi sorun var mesela biz adaptörle bağlanıyoruz internete oyunlarda ping v.s oluyo ondan kablolu bağlamak istiyoruz bu şekilde kablolu bağlasak sorun olur mu acaba ?
Yani modem'den gelen kabloyu switche takabilir miyiz ?

Yönlendirici olmayan konfigürasyonlarda Modem'in görevini Switch'e yükleyemezsin, tabi bunu destekleyen özel modeller de olabilir piyasada; yalnızca sendeki model ile bunu yapamayacağını tahmin etmek zor değil :)

Modemin Fastethernet çıkışından Switch'in varsa Gigabit yoksa yine Fastethernet portuna Cat5 - 5e - 6 veya 6a kablo çekeceksin, özgürsün seçimde.
Switch'in client portlarından 2 tanesini seçip PC'lere de yine aynı mantıkla 2 kablo çekeceksin hepsi bu.

Ek olarak programlanamayan, konsol bağlantı portu bulunmayan + Telnet gibi protokoller ile bağlanamadığın cihazlar Switch değil HUB'dır. Switch'in performans dışındaki en büyük avantajı işletim sistemi barındırması ve programlanabilir olmasıdır. Ufak bir not olarak eklemiş bulunayım.

d.jpg

Ek olarak programlanamayan, konsol bağlantı portu bulunmayan + Telnet gibi protokoller ile bağlanamadığın cihazlar Switch değil HUB'dır. Switch'in performans dışındaki en büyük avantajı işletim sistemi barındırması ve programlanabilir olmasıdır. Ufak bir not olarak eklemiş bulunayım.
Zaten birden fazla cihazın kullanıldığı ortamlarda HUB kullanılması biraz sıkıntılı ve doğru değil.

Ek olarak konu sahibi için switch bağlantının ağ üzerindeki ulaşması gereken yerine veri paketlerini ulaştırır HUB ise gelen paketleri düzensiz ulaştırır zira içinde yolu belirleyecek bir şey yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı