Switch'ler için Krytox 205G0 mı sıvı Superlube mu?

394919

Hectopat
Katılım
6 Aralık 2020
Mesajlar
5.576
Makaleler
1
Çözümler
12
Arkadaşlar gereksiz pahalılar ama Switch açıcı vs aldığım için tamamlıyım diyorum. İki yağdan hangisi Switch'ler için daha iyi olur? Yedek Switch'lerden bir tanesi ile makine yağı da deneyeceğim fırça ile sürüp bakarsın işe yarar.
 
Krytox tabii ki. Super lube genelde spray lube için kullanılıyor diye biliyorum. Krytox direkt en iyi lube piyasadaki.
 
Diger konularda superlube konusulmasinin sebebi eskiden TR'de krytox bulunamamasi ve disaridan getirmenin zor ve pahali olmasiydi. Simdi satildigina gore alternatif olarak superlube dusunmenin pek bir anlami yok acikcasi.

Krytox 205g0 denilen yag aslinda Krytox GPL105 ve GPL 205g2'nin 1:1 oraninda karisimi aslinda. Obur konu(lar)da da bahsettigim superlube karisim muhabbeti de bu aslinda. Superlube sivi olanin likiditesi cok yuksek oldugu icin switchlerde stem ve housing icin kullanimda cok uygun degil. Ayni sekilde grease olan da cok yogun oldugu icin uygun degil. İkisini karistirinca switch stem ve housing icin uygun 205g0 gibi bir kivam elde edebiliyorsun. Grease olani tek basina stabilizerler icin ideal zaten, sivi olani da springler icin ideal.

Ek olarak o spray lube cok sacma ve tehlikeli bir yontem, hic bulasma bence. Daha bir suru farkli konuda tartismistik sebepleriyle birlikte aslinda ama ara ki bulasin.

Ha bu arada ek olarak arada 2-3 kat fiyat farki varsa yine mantikli degil krytox almak bence.
 
Son düzenleme:
Diger konularda superlube konusulmasinin sebebi eskiden TR'de krytox bulunamamasi ve disaridan getirmenin zor ve pahali olmasiydi. Simdi satildigina gore alternatif olarak superlube dusunmenin pek bir anlami yok açıkçası.

Krytox 205G0 denilen yag aslinda krytox GPL105 ve gpl 205G2'nin 1:1 oraninda karisimi aslinda. Obur konu(lar)da da bahsettigim superlube karisim muhabbeti de bu aslinda. Superlube sivi olanin likiditesi cok yuksek oldugu icin Switch'lerde stem ve housing icin kullanimda cok uygun degil. Ayni sekilde grease olan da cok yogun oldugu icin uygun degil. İkisini karistirinca Switch stem ve housing icin uygun 205G0 gibi bir kivam elde edebiliyorsun. Grease olani tek basina stabilizerler icin ideal zaten, sivi olani da springler icin ideal.

Ek olarak o spray lube cok saçma ve tehlikeli bir yontem, hiç bulasma bence. Daha bir suru farkli konuda tartismistik sebepleriyle birlikte aslinda ama ara ki bulasin.

Ha bu arada ek olarak arada 2-3 kat fiyat farki varsa yine mantikli degil krytox almak bence.

Hocam wraithesports üzerinden alacağım. Switch'ler için uyumlu zaten sanırım dediğinize göre bu yağ. Ama çok merak ettim akşam sarı makine yağı ile bir tane deneyeceğim 😂
 
Makine yagi denemekte sorun yok. İstersen zeytinyagi dene ama uzun vadede ne olacagini nasil bileceksin? 1 hafta, 1 ay, 1 yil sonra mesela? Ya da plastikle kisa-uzun vadede nasil etkilesime girecek kullanacagin yag?
 
Makine yagi denemekte sorun yok. İstersen zeytinyagi dene ama uzun vadede ne olacagini nasıl bileceksin? 1 hafta, 1 ay, 1 yil sonra mesela? Ya da plastikle kisa-uzun vadede nasıl etkilesime girecek kullanacagin yag?

Haklısınız hocam yedek Switch'lerden biri için deneyecektim ama çok sıvı formda olduğu için muhtemelen kısa sürede akıp gider. Biraz masraf edip 380 liraya alacağım sanırım son çare.
 

Geri
Yukarı