Sysdata - WERInternalMetadata - WERInternalRequest Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Muharrem[TR]

Decapat
Bilgisayar başlatılırken mavi ekran veriyor. Güvenli modda açılıyor lakin normal bir şekilde açılmıyor.

Laptop Dell Inspiron 7567
İşlemci Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz 2.81 GHz
Takılı RAM 16,0 GB (kullanılabilir: 15,9 GB)
Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci

1. dpm dosyası
2. dpm dosyası

Sorun raporları kısmında aşağıdaki gibi bir sonuç alıyorum.

Kaynak
Windows
Özet
Beklenmedik şekilde kapandı
Tarih
‎3.‎04.‎2023 15:25
Durum
Bildirilmedi

Sorun imzası
Sorun Olay Adı: BlueScreen
Kod: d4
Parametre 1: fffff80298db5ac0
Parametre 2: 2
Parametre 3: 0
Parametre 4: fffff8027ee02d28
İşletim sistemi sürümü: 10_0_19044
Hizmet Paketi: 0_0
Ürün: 256_1
OS Sürümü: 10.0.19044.2.0.0.256.48
Yerel Kimlik: 1055

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar
040323-21531-01.dmp
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xml
WERInternalRequest.xml

1680530125401.jpeg

Böyle bir hata alıyorum. Ek olarak aşağıda
1680530064017.jpg

gelişmiş seçeneklerden başlangıç onarmayı seçtiğimde maalesef başarısız oluyor.
Aşağıdaki gibi bir sonuç alıyorum.

1680530063983.jpg

şuan bu yazıyıda aşağıdaki 5. seçenek ile açtım ve öyle yazabiliyorum.

1680530063942.jpg

Hata nedir yardımcı olabilir misiniz?

3. dpm dosyası
4. dpm dosyası

Son düzenleme:
Kaspersky silip açmayı dene, açılmaz ise. Memtest86 ile bellek testi yap.
Temiz çıkarsa bir temiz kurulum dener misin ?
Ne yazık ki Kaspersky kaldıramıyorum. Bilgisayarı yeniden başlat öyle dene diyor. Memtest86 ile bellek testi yapamam çünkü bilgisayarımda yok ve indirdiğim uygulamaları güvenli modda iken kuramıyorum.

Bunların dışında ne yazık ki görev yöneticisinde depolama alanları ve grafik kartları gözükmemekte. cpu bellek ve internet gözüküyor fakat gerisi yok.

Bunun dışında bilgisayarım kısmından disklere özellikler araçlar sonra hata denetimi yaptığımda sürücüyü tara diyorum sürücüde onarılması gereken hatalar var diyor. Sonra ekranda bu iletişim kutusunu kapatın ve onarın yazıyor. Kapat dedikten sonra hiç bir şey olmuyor. Onarmam için bir yerde çıkmıyor maalesef.
Ek olarak farklı yerler uyarı versede aygıt yöneticisinde depolama kısmında hata yok. Uyarı veren yerler güncelle dediğimde sizde kurulu diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman temiz kurulum dene bakalım, sonrada memtest mutlaka yap.
Başka bir bilgisayarın yok isede USB bellek alıp internet cafe'de ISO dosyasını indirip USB'ye yazdırabilirsin :D
Hocam eyvallah bir sen ilgilendin. Format attım şimdilik sıkıntı yok gibi ama hdd sal beni gibi gidici çalışıyor. ssd ise 128gb şimdiden 74,4 gb boş gösteriyor. Bu ssd (m.2) yi güncellemeliyim gerekirse hdd yerine belki bir sata ssd gerek. Fakat bilgisayar biraz eski 2017 den kalma. Bu ekran kartının ve işlemcinin sıkıntısız olduğunu nasıl anlaya bilirim?
Yeni yeni kendine geldi memtest ise denemedim, deneyip sonuçlarını paylaşayım. Bios sürümünü vs. güncelledim.

Onunla ilgilide başına gelen olursa;
ben şunu yaşadım, "dell firmware update successful rebooting your system" sinir bir olay. %100 oldu takıldı. Aşağıdaki gibi şikayetler ve çözüm önerileri var.

Kesin bir çözüm yok gibi saçma sapan bir şey. Ben nasıl çözdüm;
Benimki dediğim gibi %100 takıldı. Ekranda "firmware update successful rebooting your system" şu yazı vardı. Yaklaşık 1 saatten biraz fazla bekledim. Sonra hiç bir şey olmayınca Laptopun fişini çektim ve pilinin bitip kapanmasını bekledim. Kapanınca şansıma benim güncellenmişti. Yukarıda farklı farklı ihtimallerden bahsedenler olmuş başınıza gelirse (umarım gelmez) deneye bilirsiniz.

961b8ccf-24dc-4f77-80e0-760f37439b19.jpg

O zaman temiz kurulum dene bakalım, sonrada memtest mutlaka yap.
Başka bir bilgisayarın yok isede USB bellek alıp internet cafe'de ISO dosyasını indirip USB'ye yazdırabilirsin :D
Nerdeyse 4 saat sürdü. Çok şükür ram sağlam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı