SysMain'i kapatmalı mıyım?

%100 kullanıyor ama.
SysMain HDD varken kullanılmaz. Diski aşırı yoruyor.
Diski kullanır, evet ama programların hızlı açılabilmesi adına önbellekleme işlemi gerçekleştirdiğinden dolayı bu durum söz konusu oluyor. SSD varken doğal olarak programlar hızlı açılacağından SysMain hizmeti kapatılabilir, lakin HDD'de program açılışlarında hız kazanmak için SysMain tercih edilebilir.

Diski kullanır, evet ama programların hızlı açılabilmesi adına önbellekleme işlemi gerçekleştirdiğinden dolayı bu durum söz konusu oluyor. SSD varken doğal olarak programlar hızlı açılacağından SysMain hizmeti kapatılabilir, lakin HDD'de program açılışlarında hız kazanmak için SysMain tercih edilebilir.

SSD kullanıyorum ama SysMain'i sevdiğim için, açık bırakıyorum. Anakart SATA 2 performansında çünkü.

Ben zamanında HDD var iken hiç kapatmamıştım şimdi SSD var hala kapatmadım. Bence faydalı bir hizmet programların daha hızlı açılmasını sağlıyor. SSD varken bile kapattığımda daha fazla diskten okuma yapıyor ve performans düşüyor. Eğer çok sıkıntı yapmıyorsa bence açık kalsın.

İyi diyorsunda sistemin kendine gelmesi çok uzun sürüyor. Benim 10 yıllık PC de öyle şu an.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı