System,ntoskrnl.exe disk kullanım sorunu

Dent1st

Centipat
Merhaba arkadaşlar.

ASUS K55VM-SX034R Windows 10 64 Bit Laptop'um var son günlerde dikkat ettiğim bir durum var çözümü bulamadığım için sizleri rahatsız etmek durumunda kaldım.

Özellikle fark ettiğim kadarı ile bilgisayarı kullanmadığım zamanlar sadece task Manager çalışıyorken System adı altında ve sag tik yapıp dosya konumuna gittiğimde ntoskrnel adlı dosyaya giden bir işlem ve bu işlem %37 CPU %99 disk harcamaktadır bellekte herhangi bir değişiklik yapmamaktadır.

Ancak sıkıntı olan şu ki Mouse'u bile hafif oynattığımda direkt olarak CPU 1'e disk te %10'a iniyor bir anda.

Normal PC kullanımda System adlı işlem hiç CPU ve disk kullanmıyor sadece AFK bıraktığım zaman artıyor bu.

Windows 7 vardı hesabımda Windows 10 çıkınca yükseltmiştim bilgisayarı, daha önce bu sorun var mıydı bilmiyorum ama bu Windows 10'a oldum olası ısınamadım.

Acaba Microsoft'un herhangi bir şekilde bilgisayarı kullanmadığımızda mining falan yapma durumu var mı beni tedirgin ediyor açıkçası?

Bu arada 2 GB ekran kartı 6 GB RAM sistem, ekran kartı paylaşımsız.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Edit: Yazmayı unuttum arkadaşlar. Windows 10'u yükselttikten sonra Windows Update'yi devredışı bıraktım hiçbir şekilde güncelleme almadım.

Edit 2: Laptop'u 2012 de almıştım şu ana kadar sadece 1 defa batarya ve klavye değiştim onun dışında bir sıkıntı yaşamadım
up
UP

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı