System (ntsokrnl.exe) yüksek disk kullanımı

Makaleler
2
Yer
İstanbul\Çanakkale
Daha fazla  
Arkadaşlar bu .exe dosyası nedense kapanmıyor ve sürekli açık ne zaman yükleme veya disk ile ilgili işlem yapsam kullanımı Full artıyor ve yüklemeleri yavaşlatıyor. @Recep Baltaş

1.PNG

2.PNG

Son düzenleme:
Kapatamazsınız zaten, kritik bir sistem işlemidir kendisi.

Sisteminizi bi' Kaspersky Security Cloud Free ve Malwarebytes ile taratın ve açık ise Windows Update'i kapatın.
Ne işe yarar bu acaba daha önce hiç denk gelmedim yani W10 kullanırken, 2 gün önce 1903 sürümden 1909 temiz format ile geçmiştim ondan sonra oldu. Gülen arkadaş neye güldüğünü açıklarsa bu arada bizde gülelim.

Ne işe yarar bu acaba daha önce hiç denk gelmedim yani W10 kullanırken, 2 gün önce 1903 sürümden 1909 temiz format ile geçmiştim ondan sonra oldu. Gülen arkadaş neye güldüğünü açıklarsa bu arada bizde gülelim.
Windows'un NT çekirdeği, kısacası Windows'un beyni diyebiliriz. Bu işlem her zaman olur, olmak zorunda. Sizin gözünüzden kaçmış olabilir. Gülen kişiyi es geçin siz.

Mesela şu an sakinleşti mi disk kullanımı?
Bilgisayarı yeni açtıysanız biraz yüksek olabilir disk kullanımı bu işlemin.

Windows'un NT çekirdeği, kısacası Windows'un beyni diyebiliriz. Bu işlem her zaman olur, olmak zorunda. Sizin gözünüzden kaçmış olabilir. Gülen kişiyi es geçin siz.

Mesela şu an sakinleşti mi disk kullanımı?
Bilgisayarı yeni açtıysanız biraz yüksek olabilir disk kullanımı bu işlemin.
Aynen ilk açarken yüksek oluyor, ya da mesela setupla program kurarken, HDTune ile scan yaparken de artıyor. Aklıma ilk sistem dosyalarının içine yazılan virüs olduğu geldi ilk açıkçası. Zaten SSD de var fakat anlamadığım SSD'den kullanmıyor, harici HDD'den kullanıyor.

Aynen ilk açarken yüksek oluyor, ya da mesela setupla program kurarken, HDTune ile scan yaparken de artıyor. Aklıma ilk sistem dosyalarının içine yazılan virüs olduğu geldi ilk açıkçası. Zaten SSD de var fakat anlamadığım SSD'den kullanmıyor, harici HDD'den kullanıyor.
Dediğim gibi;
Sisteminizi bi' Kaspersky Security Cloud Free ve Malwarebytes ile taratın ve açık ise Windows Update'i kapatın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı