10 gündür kullanıyorum sıkıntım yoktu. Bugün bir anda Total War: Attila oynarken mavi ekran verdi ve şu hata çıktı: SYSTEM-SERVICE-EXCEPTION. Bilgisayar yeniden başlarken de şu yazı çıktı (ilk fotoğraf)
Belki bir hata sonucu olmuştur diyerek bu sefer AC: Origins'e girdim onda da mavi ekran verdi fakat şu hatayı gösterdi, sistem yeniden açılırken ise bir ekran çıkmadı.
Dün Kaspersky, Emsisoft, HitmanPRO, Malwarebytes vb. yazılımlarla tam tarama yapmıştım. Hiç birinde virüsle karşılaşılmadı, virüs hususu ile alakalı değildir diye düşünüyorum.
Sistemimin özellikleri şöyle:
- MSI Z370 Tomahawk Anakart
- ASUS GTX1080 STRYX Ekran Kartı
- Kingston 16 GB (2x8GB) HyperX Predator Black DDR4 3000MHz CL15 1.35V XMP Ram
- İ5 8600K 3.6 GHZ işlemci
- Samsung EVO250 250 GB SSD
- WD Caviar Blue 1TB HDD
- Windows 8.1 64 bit
Ayrıca bilgisayarım oyunda bile sessizken ses seviyesi de arttı.
Çözemedim bir türlü arkadaşlar yardım edebilecek yok mu?
Arkadaşlar en son kernel security check hatası verdi, şimdi ise bilgisayar açılmıyor. Çalışma sesi geliyor ancak birşey olduğu yok. O kadar da masraf yaptım, bugün beni deli edecek neredeyse.
Bilgisayarı açabiliyorum ancak oyuna girdikten kısa süre sonra mavi ekran veriyor. Windows bellek tanılamayı yapın belleklerde sorun olabilir denmiş, onu yaptım sorun algılamadı. XMP'yi kapatın diyordu onu da kapattım, yinede sorun devam ediyor.
maviekrann.rar
Minidump dosyası da bu arkadaşlar.
Arkadaşlar yardım edecek yok mu 2 gündür bu sorunla uğraşıyorum. Bugün 1 saatten fazla oyun oynadım bur sıkıntı olmadı, 15~20 dakikalığına bilgisayar başından ayrıldım, tekrar mavi ekran verdi. Bilgisayar çalışıyor ancak açılmıyor.
@Recep Baltaş Anlayan yada yardım eden kimse yok gibi siz yardım edebilir misiniz?
Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine sistem geri yükleme yaptım bir ise yaramadı. Oyuna girdim birkaç dakika sonra bilgisayar kapandı, çalışıyor ama görüntü yok. Açıldığında da muhtemelen previous overclock failed ile başlayan hatayı yada onarım ile ilgili sayfayı açacak.