SYSTEM-SERVICE-EXCEPTION Oyunlarda Mavi Ekran

yahyalıyahya

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
10 gündür kullanıyorum sıkıntım yoktu. Bugün bir anda Total War: Attila oynarken mavi ekran verdi ve şu hata çıktı: SYSTEM-SERVICE-EXCEPTION. Bilgisayar yeniden başlarken de şu yazı çıktı (ilk fotoğraf)

Belki bir hata sonucu olmuştur diyerek bu sefer AC: Origins'e girdim onda da mavi ekran verdi fakat şu hatayı gösterdi, sistem yeniden açılırken ise bir ekran çıkmadı.

Dün Kaspersky, Emsisoft, HitmanPRO, Malwarebytes vb. yazılımlarla tam tarama yapmıştım. Hiç birinde virüsle karşılaşılmadı, virüs hususu ile alakalı değildir diye düşünüyorum.

Sistemimin özellikleri şöyle:
  • MSI Z370 Tomahawk Anakart
  • ASUS GTX1080 STRYX Ekran Kartı
  • Kingston 16 GB (2x8GB) HyperX Predator Black DDR4 3000MHz CL15 1.35V XMP Ram
  • İ5 8600K 3.6 GHZ işlemci
  • Samsung EVO250 250 GB SSD
  • WD Caviar Blue 1TB HDD
  • Windows 8.1 64 bit

Ayrıca bilgisayarım oyunda bile sessizken ses seviyesi de arttı.

Çözemedim bir türlü arkadaşlar yardım edebilecek yok mu?

Arkadaşlar en son kernel security check hatası verdi, şimdi ise bilgisayar açılmıyor. Çalışma sesi geliyor ancak birşey olduğu yok. O kadar da masraf yaptım, bugün beni deli edecek neredeyse.

Bilgisayarı açabiliyorum ancak oyuna girdikten kısa süre sonra mavi ekran veriyor. Windows bellek tanılamayı yapın belleklerde sorun olabilir denmiş, onu yaptım sorun algılamadı. XMP'yi kapatın diyordu onu da kapattım, yinede sorun devam ediyor.

maviekrann.rar

Minidump dosyası da bu arkadaşlar.

Arkadaşlar yardım edecek yok mu 2 gündür bu sorunla uğraşıyorum. Bugün 1 saatten fazla oyun oynadım bur sıkıntı olmadı, 15~20 dakikalığına bilgisayar başından ayrıldım, tekrar mavi ekran verdi. Bilgisayar çalışıyor ancak açılmıyor.

@Recep Baltaş Anlayan yada yardım eden kimse yok gibi siz yardım edebilir misiniz?
Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine sistem geri yükleme yaptım bir ise yaramadı. Oyuna girdim birkaç dakika sonra bilgisayar kapandı, çalışıyor ama görüntü yok. Açıldığında da muhtemelen previous overclock failed ile başlayan hatayı yada onarım ile ilgili sayfayı açacak.

Overclock yapmadım, BIOS ayarlarını da kurcalamadım sadece hatalardan sonra XMP'yi kapattım sadece. Bu arada RAM slotunun tekini çıkarttım ve bilgisayar sorunsuz şekilde açıldı. RAM'in tek slotunu garantiye yollayacağım.
Kaspersky ile yaşadığım sorunu IOBOT ile kaldırarak hallettim, sonrasında tek tek Kaspersky vs. ile deneme de yaptım ancak birini yüklemeden diğerini sildiğim için sorun olmamıştı.

RAM'in tekini çıkarttıktan sonra birkaç saat BF4 ve AC:Origins oynadım bir sorun ile karşılaşmadım. BIOS'u default hale getirmek veya WİN10 kurmak gibi şeyler yapmama yinede gerek var mıdır?
RAM'i yarın Vatan bilgisayara götüreceğim.

Dün bilgisayardan anlayan bir arkadaşımla beraber dediklerinizi yaptım, RAM'i de taktık ancak elimde olan Windows 8.1'i yükledim. Akşama kadar sorun yoktu tekrar oyuna girdikten 10-15 dakika sonra mavi ekran vermeye başladı.
İlk olarak driver_verifier_detected_violation hatası verdi, 2. seferde ise mavi ekran da gelmedi, uzun süre açılmadı, tekrar açıldı.

Şu an 8.1 RUFUS yüklü olan USB'de 8.1'i silip 10 yükleyeceğim. Sürücülerde bir sorun olabilir mi? Sorun olmaz deyip driverpack notifierden yüklemişti.

RAM'lerden biri DIMMA2'de diğeri ise DIMMB2'de diyor. Bu sorun yaratıyor olabilir mi?

Anakartın kitapçığında çift modül takarken ilk RAM 2. kısma, diğer RAM 4. kısma gözüküyor, bende ise işlemciye en yakın 2 yuvada bu sorun yaratabilir mi?
6 gündür kafayı yiyeceğim, şu sorundan kurtulabilirsem duacınız olurum vallahi.
Her mavi ekranda da ayrı bir hata çıkıyor, yeniden başlat yapınca da 10~15 dk açılmıyor.

RAM'in tekini çıkarttım, taş çatlasa 10~15 dakika BF3 oynayabilyorken 1 saatten uzun süre oynadım, Total War Attila da oynayabilyorken tekrar kapanmaya başladı. PSU falan mı yetersiz geliyor acaba?
Kafayı yiyeceğim, tüm sistemi geri iade edebilme şansım var mı acaba?

Sorun olmaz deyip driverpack notifierden yüklemişti.
Sürücü bulucu önermiyoruz. Kullananlara da yardımımız yoktur.

Win 10 formatını tekrar atıp imzamdan Aida64 sonucunu paylaşın. Kasa içini net gösteren fotoğraf da atın. BIOS'dan Memory Try It Enable yapıp save yapın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…