System Yüksek CPU Kullanıyor

tahayusuf23

Hectopat
Yer
Elazığ
Daha fazla  
Sadece Windows 10 sürümlerinde yaşadığım sorun. Nasıl çözebilirim ? CPU boşta iken %30-50 arası ve fan sesli çalışıyor. Sistemin bakımını yeni yaptım. Fanları temizledim ve termal macun değişimi yaptım. Windows 8.1 kullanırken boşta sıcaklık 50-55 'C arasında gidip geliyordu.

Sorun.jpg
Sorun 2.jpg

@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Bende hem lisanslı Windows 8.1 hem de Windows 10 Education sürümü var. Ancak temiz kurulum yapsam dahi sistemin CPU kullanımı düşmüyor. SSD kullanıyorum. Sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum. Hangi donanımda sorun var nasıl tespit edebilirim?
Ya da başka neler deneyebilirim?

IMG_20190728_120750__01__01.jpg

@Recep Baltaş

Bende hem lisanslı Windows 8.1 hem de Windows 10 Education sürümü var. Ancak temiz kurulum yapsam dahi sistemin CPU kullanımı düşmüyor. SSD kullanıyorum. Sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum. Hangi donanımda sorun var nasıl tespit edebilirim?
Ya da başka neler deneyebilirim?

Eki Görüntüle 421216

@Recep Baltaş
Windows Update güncelleme yapıyor bitince normale dönmesi lazım

Dostum yapabiliyorsan Bios Update yaparsan tahminimce düzelir. Her zaman için güncel Windows sürümünü kullan. Ayrıca SSD ye firamework sürümü atabilirseniz o da etkileyecektir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı