Çözüldü System yüksek disk kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusuf369

Attopat
Daha fazla  
RAM
16gb
SSD veya HDD modeli
Kingston 1tb Ssd
Ekran kartı
Rtx 4050
İşlemci
Amd Ryzen 5 8645HS
Öncelikle merhaba. Yeni bir HP Victus 16 laptop satın aldım ve Windows 11 kurdum. Daha sonrasında ise driverları falan Windows güncellemesi ile kurduktan sonra başlarda hızlı çalışıyorken sonradan yavaşlamaya başladı ve bunun sebebi olarak Görev Yöneticisi'ni açtığımda disk kullanımın yükseklerde olduğunu gördüm.

System denen şey sürekli yüksek disk kullanıyor, bir düşüyor bir yükseliyor. Bu System üzerine tıkladığımda çekirdek ve kernel olduğunu öğrendim.

Virüs olabileceğinden de şüphelendim. Kaspersky kurdum ve trojan virüsü olduğunu öğrendim bazı trojan virüslerini ise temizleyemedi program. Ben de tekrar, Windows 11 kurdum hem de defalarca ama her kurduğumda bu aynı hata ile bilgisayarı güvenli modda başlatınca herhangi bir sorun yoktu üstüne üstlük. Bu sorunun çözümü yardımcı olabilir misiniz? Kafayı yemek üzereyim.

Disk kullanımının ekran görüntüsünü göndereceğim.

IMG_20241124_224323-min.jpg

Bu arada bir eklemede bulunmak istiyorum.Laptop u güvenli modda başlatınca herhangi bir sorun görünmüyor gayet düzgün çalışıyor.Ve laptop a linux kurdum,herşey düzgün çalışıyor.Ama sorun windows ta ,windows 11 ve 10 bile kurup denedim.Yapmadığım şey kalmadı ya.

Son düzenleme:
Çözüm
Secure Boot aktif iken bu yuksek disk kullanma olayi devam ediyor muydu dikkat ettiniz mi?

Deneyin derim.

Hocam ben sorunu çözdüm ve sorun şu laptopu şarjda kullandığım zaman hep %0 da sabit kalıyor ve kasma donma yaşanmıyor. Direk şarjdan çekince ise yüksek disk kullanımı sorunu devam ediyor.

Secure Boot aktif iken bu yuksek disk kullanma olayi devam ediyor muydu dikkat ettiniz mi?

Deneyin derim.

Hocam bu arada sorun şu da olabilir PSU güç kaynağı yeni takılan SSD'yi belki de tam besleyemediği içindir. Siz ne düşünüyorsunuz fikrinizi beyan eder misiniz?
Sorun buradan kaynaklı ama neden?
Windows guncellemelerini kontrol edin.
Ayarlara gidip Windows Update'e bakin ve guncellemelerin hepsi tamamlanmis mi veya takilmis mi bir bakin. Eger uzun suredir takilmissa CMD uzerinden services.msc yazarak Windows Update hizmetini durdurmayi deneyebilirsiniz.

Windows Search ve SysMain'i devre disi birakmak.
Windows ve r tusuna ayni anda basin ve sol altta cikan run penceresine services.msc yazip enter basin. Daha sonra acilan pencereden SysMain hizmetini bulun ve sag tiklayip once "durdur" daha sonra "baslangic turu"nu "devre disi" olarak ayarlayin.
Ayni yontemi kullanarak "Windows Search" hizmetini de devre disi birakin.

antivirus yazilimlari.
Görev Yöneticisi'nden "Antimalware Service Executable" gibi islemleri kontrol edin. Sorun cikariyorsa uygulamayi oradan kapatmayi deneyin.

Aklima su anlik gelenler bunlar. Internete baktigimda da hemen hemen ayni seyler yazilmis zaten. Ha bir de antivirus yazilimlari olarak mumkunse sadece Windows Defender kullanin. Laptoplarda Windows kurunca bazen McAfee gibi uygulamalar da beraberinde geliyor. Onlara gerek yok, korsan uygulama indirmediginiz surece bilgisayariniza virus girmesi pek de mumkun degil zaten.

Hocam teşekkür ederim. Zaten Defender açık ve güncel herhangi bir antivirüs yazılımı kullanmıyorumda. Korsan bir yazılımda bulunmamaktadır. Dediğiniz SysMain ve Windows Search gibi şeyleri kapattım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı