BalikŞuşişi
Kilopat
- Makaleler
- 1
Arkadaşlar Malwarebytes ile tarattığımda 1 virüs buldu. Peki bu virüs müdür? Silmeli miyim?
Yukarıda yazdım buraya atmanıza gerek yok dediğim gibi varsayılana sıfırlayın yeterli.Dediğim gibi içinde IP benzeri şeyler var sıkıntı olmasın?
Zaten işin zararlı olan kısmı yüksek ihtimal oradaki IP'ler. Bu yüzden dosyayı sıfırlamanız gerek.Dediğim gibi içinde ip benzeri şeyler var sıkıntı olmasın?
Varsayılana döndürmede Cortana kullanın diyor. O olmadan yapabilir miyim?Hosts dosyasını buraya atmasına gerek yok. Varsayılana döndersin yeterli.
Mesaj yazma yerinin hemen üstündeki butonlardan üç çizgiye tıklayıp kod şeklinde ekleyebilirsiniz.Nasıl atacağım?
Rehberlere uyarak hepsini paylaşabilirsiniz. Çok da uzun sürmüyor zaten.Hangisiyle paylaşacağım.
Emin misiniz? Benim sistemim temiz ama host dosyamın içi dolu. Aşağıya ekliyorum.Normal şartlarda içinin boş olması gerekir.
# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost
3. parti bir metin editörü yükleyerek yapabilirsiniz. Notepad hosts dosyasının değiştirilmesine izin vermiyor çünkü.O olmadan yapabilir miyim?
Fark ettiyseniz satırların başında #(kare) işareti var. Bu da o satırların pasif olduğu anlamına gelir. Pasif satırlarda o dosyanın ne işe yaradığı ve nasıl kullanıldığı yazıyor.Emin misiniz? Benim sistemim temiz ama host dosyamın içi dolu. Aşağıya ekliyorum.![]()
Belirttiği dizinlere kendin gidersen yapabilirsin.Varsayılana döndürmede Cortana kullanın diyor. O olmadan yapabilir miyim?
Hosts.old olarak mı adlandırmalıyım yoksa "Hosts.old" olarak mı?Belirttiği dizinlere kendin gidersen yapabilirsin.
Eğer erişim hatası verirse önce aşağıdaki BAT dosyasını kullan sonra değişmeye çalış.
Rehber: Hosts-perm.BAT ile Hosts Dosyası İzin Sıfırlama
Merhabalar, Bu rehberimizde hosts dosyası sıfırlamakta sorun çekenlerin kolayca kullanabileceği bir kod parçacığı olan Bleeping Computer tarafından hosts dosyalarına olan izin ayarları düzeltmek için geliştirilen "Hosts-perm.bat" adlı aracı göstereceğim. Bazı zararlı yazılımlar hosts dosyası...www.technopat.net
Tırnak olmayacak.Hosts.old olarak mı adlandırmalıyım yoksa "Hosts.old" olarak mı?
Eki Görüntüle 594800
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.